Foto: EPA/LETA
Ziemeļkorejā pirmo reizi publicēts Kima Čenira iespējamā pēcteča – Kima Čenuna - foto, ceturtdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Foto publicēts valsts laikraksta "Rodong Sinmun" pirmajā lapā pēc valdošās Darba partijas Politbiroja sēdes.

Iepriekš pasaules medijos publicēti vien Kima Čenuna pusaudža gadu fotoattēli.

Kā vēstīts, Kima Čenira jaunākais dēls Kims Čenuns Darba partijas kongresā iecelts divos vadošajos posteņos Ziemeļkorejā. Viņš kļuvis par Centrālās kara komitejas priekšsēdētāja vietnieku un vienlaicīgi viņam piešķirta ģenerālpulkveža pakāpe.

Analītiķi uzskata, ka šie, iespējams, ir pirmie Kima Čenuna pakāpieni uz varas grožu pārņemšanu valstī.

Daži eksperti prognozēja, ka šajā Ziemeļkorejas valdošās partijas sanāksmē Čenuns tiks ievēlēts par sava tēva pēcteci un Darba partijas ģenerālsekretāru. Taču kongresā šajā amatā atkārtoti pārvēlēts pats Kims Čenirs.

Kā vēstīts, Kims Čenirs varas grožus Ziemeļkorejā pārņēma 1994. gadā pēc sava tēva Kima Irsena nāves.

Pēdējos gados arvien biežāk izskan šaubas par ziemeļkorejiešu līdera veselības stāvokli. Tiek ziņots, ka 2008. gadā viņš pārcietis insultu un regulāri ārstējas Ķīnā.

Par Čenira iespējamo pēcteci - Kimu Čenunu - informācijas ir samērā maz. Tomēr zināms, ka viņš ieņem arvien lielāku lomu politisku lēmumu pieņemšanā un bieži pavada savu tēvu inspicēšanas braucienos.

No trīs dēliem Čenuns visvairāk līdzinoties tēvam. Turklāt viņam esot vislabāk attīstītas vadības iemaņas - 27 gadus vecais Čenuns mācījies starptautiskajā skolā Šveicē.

Nesen viņš slepus ievēlēts par komunistiskās valsts parlamenta deputātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!