Foto: EPA/LETA
Ziemeļkorejas līdera Kima Čenira jaunākais dēls Kims Čenuns slepus kļuvis par komunistiskās valsts parlamenta deputātu, otrdien vēsta ārvalstu mediji ar atsauci uz dienvidkorejiešu presi.

Parlamenta vēlēšanas Ziemeļkorejā notika pērn martā, un Kima Čenuna vārda vēlēšanu biļetenos nebija. Pēc laikraksta "Dong-A Ilbo" datiem, viņa vārds tika saīsināts līdz Čenam un sarakstos iekļauts ar 216. numuru, kas saistīts ar Kima Čenira dzimšanas dienu 16. februārī.

Kims Čenuns tiek uzskatīts par oficiālo Kima Čenira pēcteci.

Kā vēstīts, Ziemeļkorejas vadība ir noraizējusies par līdera veselības stāvokli, un tāpēc šogad septembrī ieplānots pirmstermiņa Darba partijas kongress, kurā varētu tikt ievēlēts viņa pēctecis.

Kopš šī gada Kima Čenuna dzimšanas diena 8. janvārī valstī tiek atzīmēta kā nacionālie svētki. Turklāt Kims Čenuns iecelts par tēva vadītās Valsts aizsardzības komitejas instruktoru.

Masu informācijas līdzekļi vēsta, ka Kimam jaunākajam šobrīd ir 27 gadi. Viņš ir Kima Čenira dēls no trešās sievas, kas 2004. gadā nomira 51 gada vecumā. Pirms nāves valsts mediji viņu nodēvēja par cienījamo māti, kas, pēc analītiķu domām liecina, ka viens no viņas dēliem kļūs par Ziemeļkorejas nākamo līderi.

Kims Čenuns ieņem arvien lielāku lomu politisku lēmumu pieņemšanā un bieži pavada savu tēvu inspicēšanas braucienos.

No trīs dēliem viņš visvairāk līdzinoties tēvam. Turklāt viņam esot vislabāk attīstītas vadības iemaņas. Čenuns mācījies starptautiskajā skolā Šveicē.

Ziemeļkorejas vadītāja vecākais dēls Kims Čennams iepriekš paziņojis, ka viņš nav ieinteresēts mantot tēva varu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!