Ziemeļkorejas līdera Kima Džongila (Čenira) piektdien gaidāmā ierašanās Krievijas galvaspilsētā Maskavā sagādās problēmas vismaz 25 tūkstošiem Krievijas iedzīvotāju, kas ar vilcienu no galvaspilsētas plāno nokļūt citās Krievijas pilsētās, aģentūrai "Interfax" pavēstījusi kāda Krievijas dzelzceļa amatpersona, kura vēlējās palikt anonīma.
Krievijas dzelzceļa preses dienests nevarēja sniegt precīzas ziņas par to, cik pasažieru Kima Džongila ierašanās dēļ piektdien nevarēs savlaicīgi izbraukt no Maskavas, taču norādīja, ka laikā no pulksten 20 līdz 22 (19 līdz 21 pēc Latvijas laika) aizkavēta 13 piepilsētas un astoņu tālsatiksmes vilcienu atiešana no Jaroslavļas stacijas.

Brīdī, kad Jaroslavļas stacijā iebrauks Ziemeļkorejas līdera vilciens, visiem pasažieriem jābūt evakuētiem.

Aģentūras "Interfax" sarunu biedrs, izvērtējot, cik pasažieru aizkavēsies augstā viesa dēļ, uzsvēra, ka piektdien vilcienu pasažieru skaits ir daudz lielāks, nekā citās dienās, un elektrovilcieni būs pārpildīti. Tas nozīmē, ka katrā vilcienā varētu būt aptuveni 1,5 tūkstoši cilvēku. Savukārt tālsatiksmes vilcienos varētu atrasties 650 līdz 700 pasažieru. Viņš uzsvēra - tā kā tiks aizkavēti arī vilcieni, kas brauc uz Maskavu, pasažieru skaits, kas sava ceļojuma galamērķi sasniegs ar novēlošanos, varētu būt vēl lielāks.

Piektdien kāds anonīms zvanītājs brīdināja par Jaroslavļas stacijā ievietotu spridzekli. Milicijas darbinieki pārmeklēja staciju, taču nekā aizdomīga neatrada.

Ziemeļkorejas līderis jau deviņas dienas savā 21 vagona bruņu vilcienā ceļo pa Krieviju. Tiek uzskatīts, ka viņš ceļo ar vilcienu, jo baidās lidot ar lidmašīnu. Līdz šim Kims Džongils no ārzemēm ir bijis tikai Ķīnā.

Žurnālisti pie stingri apsargātā Kima Džongila vilciena netiek pielaisti.

Nedēļas nogalē Ziemeļkorejas līderim paredzēts tikties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!