Foto: AP/Scanpix

Zinātnieki veikuši kādu nozīmīgu atklājumu, paziņojusi ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA). Pagaidām zināms vienīgi tas, ka atklājums saistīts ar planētu Marss, bet plašāka informācija kļūs zināma tikai pirmdien īpaši sasauktā preses konferencē.

Paziņojumā presei NASA norāda, ka atrisināta kāda Marsa mīkla. Aģentūra uzsver, ka pirmdien tiks paziņots par kādu nozīmīgu zinātnes atklājumu.

Pēc šīs informācijas publicēšanas gan profesionāli zinātnieki, gan amatieri metušies diskutēt par to, kas varētu būt šis atklājums. Kamēr vieni uzskata, ka pētniekiem izdevies atrast pierādījumus, ka uz Sarkanās planētas kādreiz eksistējusi dzīvība, citi prognozē, ka lielais atklājums ir ūdens šķidrā formā.

Kā zināms, uz Marsa darbu turpina zonde "Curiosity". Šī mēneša sākumā pētnieki paziņoja, ka Marsa zonde atklājusi gigantiska izmēra ledus gabalu.

Ūdens atklājuma teorijas piekritējiem par labu minams arī fakts, ka pirmdienas preses konferencē piedalīsies arī zinātniece, kas pirmā izteica hipotēzi, ka uz Sarkanas planētas varētu atrasties sālsūdens, kas sasalst ļoti zemā temperatūrā, tādēļ siltākos mēnešos tas ir šķidrā agregātstāvoklī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!