Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lielbritānijas izmeklēšanas ziņojumā par premjerministra Borisa Džonsona Dauningstrītas kompleksā mājsēdes laikā notikušajām ballītēm pirmdien konstatēts, ka dažus pasākumus vajadzēja aizliegt, turklāt ziņojumā norādīts arī uz vadības kļūmēm.

Vecākā ierēdne Sjū Greja norādīja, ka viņai ir zināmi ierobežojumi attiecībā uz to, ko viņa var atklāt ilgi gaidītajā ziņojumā, jo Londonas Metropoles policija uzsākusi pati savu izmeklēšanu.

Tomēr 12 lappušu ziņojumā viņa nosodīja "pārmērīgo alkohola lietošanu" vairākos pasākumos Dauningstrītā laikā, kad Lielbritānijas sabiedrībai pamatā socializācija bija aizliegta.

"Vairākos laikos dažādās [Dauningstrītas] Desmitā numura un Kabineta biroja daļās bija kļūmes vadībā un spriedumos," norādīja Greja pēc 16 atsevišķu pulcēšanos izmeklēšanas.

"Dažiem no šiem pasākumiem nevajadzēja ļaut notikt. Citiem pasākumiem nevajadzēja ļaut attīstīties tā, kā tie attīstījās," viņa norādīja.

Policija veic izmeklēšanu par 12 no šiem pasākumiem, un pastāv iespēja, ka to dalībniekiem, arī Džonsonam, var tikt uzlikti naudassodi par Covid-19 noteikumu pārkāpumu aizvadīto divu gadu laikā.

Izskanējuši Džonsonam adresēti aicinājumi atkāpties saistībā ar atklātībā nonākušo informāciju par uzdzīvi Dauningstrītas rezidencē mājsēdes laikā.

Džonsons pēc ziņojuma publiskošanas izteica atvainošanos un solīja ņemt vērā tajos izdarītos secinājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!