Foto: AP/Scanpix
Diviem krievu žurnālistes Annas Poļitkovskas slepkavības organizatoriem un izpildītājiem Maskavas tiesa pirmdien piespriedusi mūža ieslodzījumu, bet vēl trīs noziedzīgās grupas dalībniekiem piešķirti no 12 līdz 20 gadiem cietumā, vēsta aģentūra "Itar-Tass".

Mūža ieslodzījums piespriests slepkavības izpildītājam čečenam Rustamam Mahmudovam un viņa tēvocim Lomali Gajtukajevam, kurš bija viens no slepkavības organizētājiem.

12 līdz 20 gadu ieslodzījums piespriests pārējiem trim grupas dalībniekiem - Rustama brāļiem Ibrahimam un Džabrailam un bijušajam Maskavas policistam Sergejam Hadžikurbanovam.

Laikraksta "Novaja gazeta" žurnāliste Anna Poļitkovska tika nošauta Maskavā savas mājas kāpņu telpā 2006.gada 7.oktobrī.

Poļitkovska bija plaši pazīstama ar saviem rakstiem par notikumiem Čečenijā un Ziemeļkaukāzā, kā arī aktīvo Kremļa un Vladimira Putina kritizēšanu.

Viņa daudz rakstījusi par Krievijas armijas cilvēktiesību pārkāpumiem Čečenijā, kā arī neilgi pirms nāves informēja par Čečenijas prezidentam Ramzanam Kadirovam pakļauto karavīru zvērībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!