Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Trešajā lielākajā ASV ekonomiskajā centrā – Čikāgā – jau vairākus gadu desmitus notiek asiņainas gangsteru bandu pašapliecināšanās cīņas. Igauņu izdevumam "Eesti Päevaleht" izdevās sazināties ar vardarbības centrā strādājošu reportieri, kurš savas nodarbes dēļ regulāri saņem draudus tikt nogalinātam.

Tiešsaistes sarunā Rafaels nosauc tikai savu vārdu, viņa seja ir aizklāta ar dvieli. Jau piecas reizes viņu centušies nogalināt, tāpēc viņš nejūtas droši. Šā iemesla dēļ regulāri tiek mainīta dzīvesvieta un katrs rīts tiek sākts ar lūgšanu, jo katra diena var kļūt par pēdējo. Pārvietojoties pa pilsētu, viņš katru reizi izvēlas citu maršrutu, jo pastāv risks, ka viņš tiks izsekots un viņa mašīna tiks ložu sacaurumota.

Karjeru Rafaels sāka, strādājot par skolotāju, taču interese par kriminālo pasauli lika viņam mainīt nodarbošanos, pievēršoties bīstamajai, tomēr visnotaļ ienesīgajai reportiera profesijai.

No skolas – ielās

Reportāžas par kriminālo pasauli veidojošie žurnālisti ASV tiek iedalīti atsevišķā žurnālistikas sfērā. Video sižetiem Rafaela "YouTube" kanālā ik nedēļu ir vairāki desmiti tūkstošu skatījumu. "Mēnesī nopelnu 3000 līdz 4000 dolāru (2600–3400 eiro)," atklāj Rafaels.

Rafaels dzīvo viens, tāpēc ar šādu peļņu šobrīd ir pietiekami. Labākie gangsteru žanra reportieri saņem...

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!