Igaunijā ceturtdien ierodas nacistu vajātājs, Sīmona Vīzentāla centra Jeruzalemes biroja vadītājs Eiframs Zurofs, kurš trešdien izplatīja atkārtotas apsūdzības valsts iedzīvotāju "pilnīgi citādā" attieksmē pret nacistu kara noziedzniekiem, nekā citās Baltijas valstīs, ziņo "Postimees Online".
Zurofs paziņoja, ka Igaunijā ir bijusi ļoti sāpīga reakcija uz centra sludinājumiem, kas Latvijā un Lietuvā tika publicēti bez jebkādām īpašām problēmām. Igaunijas laikraksti pirms vairākiem mēnešiem atteicās nodrukāt centra sludinājumus attiecībā uz nacistu noziedznieku vajāšanu, norādot, ka sludinājumi var izraisīt etnisku naidu. Arī Igaunijas ebreju kopiena aicināja nepublicēt šos sludinājumus.

"Igauņi vēl joprojām nesaprot, ka viņiem bija saistība ar holokaustu. Latvijā un Lietuvā šādu pārpratumu nav," paziņoja Zurofs, atkārtoti apsūdzot igauņus tūkstošiem ebreju nogalināšanā Otrā pasaules kara laikā.

Zurofs kā uz vēl vienu piemēru norādīja Igaunijas amatpersonu nespēju noteikt holokausta dienu valstī. Kamēr citas Baltijas valstis ir izvēlējušās kādu dienu, kas ir saistīta ar notikumiem vietējā vēsturē, Igaunija ir ignorējusi ieteikumus pieminēt holokaustu 6.augustā, kas būtu saistīts ar notikumiem Igaunijā, viņš uzsvēra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!