Foto: LETA

Zviedrijas masu mediji neilgu laiku loloja cerības, ka Eiropas Savienības (ES) attīstības komisārs Andris Piebalgs plānotās vizītes laikā Etiopijā skars jautājumu arī par diviem zviedru žurnālistiem, kuri par terorismu aizturēti un apcietināti šajā nemieru skartajā valstī.

Taču jau vakar ES pārstāvji, tostarp no Piebalga biroja, noliedza, ka šis jautājums tiks skarts sarunās ar Etiopijas amatpersonām, sagraujot zviedru mediju virsrakstos "Viņš izglābs mūsu terorismā apsūdzētos zviedru žurnālistus", "Latvietis palīdzēs" paustās cerības.

ES augstās pārstāves Ketrīnas Eštones pārstāve Zviedru Radio norādījusi, ka viņa pārprasta, proti, Eštones vietā uz Etiopijā notiekošo Āfrikas Savienības sanāksmi dosies Piebalgs, un augstās pārstāves birojs nav sniedzis nekādas ziņas par vizītes dienas kārtību.

Arī Piebalga pārstāvji skaidrojuši, ka komisārs apmeklēs sanāksmi Etiopijā, taču viņam nav plānotu divpusēju tikšanos ar Etiopijas valdības pārstāvjiem.

Divi zviedru žurnālisti izcieš Etiopijā 11 gadu ilgu cietumsodu par nelegālu iekļūšanu valstī un terorisma atbalstīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!