Foto: Reuters/Scanpix
Ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits Zviedrijā pārsniedzis 2000, ceturtdien paziņojušas amatpersonas.

Zviedrijas Sabiedrības veselības aģentūra šodien ziņoja, ka inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 16 775 cilvēkiem, un 2021 pacients miris no šī vīrusa izraisītās slimības Covid-19.

Aģentūra arī izlaboja savu ziņojumu, kurā šonedēļ izteica pieņēmumu, ka Stokholmai varētu būt izdevies pārvarēt jaunā koronavīrusu pandēmijas kulmināciju 15.aprīlī, kad saskaņā ar aģentūras aplēsēm galvaspilsētā patiesībā bija inficējušies jau 86 000 cilvēku.

Aģentūra šodien pavēstīja, ka galvaspilsētai pandēmijas kulmināciju varētu būt izdevies pārvarēt 8.aprīlī, kad saskaņā ar aģentūras aplēsēm inficējušies bija aptuveni 70 500 cilvēku.

"Inficēto skaits joprojām ir augstā līmenī, tagad nav laiks atvieglot piesardzības pasākumus," norādīja valsts galvenā epidemiologa vietnieks.

Zviedrijas Sabiedrības veselības aģentūra sagaida, ka līdz 1.maijam ar jauno koronavīrusu būs inficējušies 26% Stokholmas iedzīvotāju.

Atšķirībā no citām Ziemeļvalstīm un pārējās Eiropas, Zviedrija nav īstenojusi ārkārtējus pārvietošanās ierobežojumus. Tā vietā Stokholma aicinājusi pilsoņus uzņemties atbildību un ievērot sociālās distancēšanās vadlīnijas. Tiesa, ieviesti arī daži ierobežojumi, piemēram, aizliegts pulcēties vienkopus vairāk nekā 50 personām un apmeklēt veco ļaužu aprūpes namus.

Zviedrijas reakcija uz pandēmiju ir izpelnījusies kritiku, jo tās mirstības rādītāji sākuši nopietni apsteigt kaimiņos esošās pārējās Ziemeļvalstis, kas īstenojušas stingrus ierobežojumus cīņā pret pandēmiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!