Zviedrijas varas iestādes atvieglos ierobežojumus pieaugušajiem attiecībā uz to, kādus vārdus drīkst pieņemt.
Zviedrijas Nacionālā nodokļu pārvalde ieviesusi izmaiņas vadlīnijās, kas nosaka, kādi vārdi ir piemēroti pieaugušiem Zviedrijas pilsoņiem un Zviedrijā dzimušiem bērniem.

Pārvaldē reģistrēti visi Zviedrijā pašlaik dzīvojošie cilvēki. Līdz šim tā aizliedza mainīt vārdus pret tādiem, kas bija ļoti tāli no tradicionālajiem.

Pārvaldes tiesiskais eksperts Larss Tegenfelts sacīja, ka pieaugušie, kuri vēlas mainīt savu vārdu, tagad paši varēs spriest par to, vai vārds nebūs apkaunojošs.

Tomēr pārvalde joprojām aizliedz pieņemt par cilvēku vārdiem lamu vārdus, vārdus, kas apzīmē ģenitālijas vai var aizvainot apkārtējos, lai gan saskaņā ar eksperta teikto tādu gadījumu nav daudz. Arī reliģiska rakstura vārdi, tostarp Allāhs, Guds (Dievs) un Fans (Velns) ir tabu.
Vecāki savus bērnus var saukt kompāniju nosaukumos, ja vien tas bērnam nav potenciāli apkaunojoši vai aizvainojoši.

"Var saukt savu bērnu par Melitu, bet nevis prezervatīvu ražotāja "Durex" vārdā," viņš norādīja, piebilzdams, ka bieži vien tiek izvēlēts vārds Lego.

Vecāki var saukt savu bērnu vārdā, kas izklausās vairāk pēc uzvārda, tomēr ne tajos gadījumos, ja tas ir tāds izplatīts uzvārds kā Lundstrems vai Andersons - lai nebūtu tā, ka apkārt skraida kāds Lundstrems Lundstrems. Ir iespējams meitenēm dot zēnu vārdus, kā tas bieži tiek darīts ASV.

Pārvalde apspriedīs arī ārzemju ietekmi, lai tādi vārdi kā Čārlija tiktu uzskatīti par piemērotiem meitenēm.

Šādas izmaiņas ieviestas, lai samazinātu sūdzību skaitu, kas tiek iesniegtas pēc vārdu noraidīšanas.

Avīze iepriekš ziņojusi par strīdiem saistībā ar tādu vārdu likšanu kā Metallica, Google un Elvisa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!