Ceturtdien simtiem cilvēku piedalījās viņai veltīta pieminekļa atklāšanā Zviedrijas galvaspilsētā. Tā ir vieta, kur viņa uzstājās ar savu pēdējo uzrunu tautai.

46 gadus veco Annu Lindu veikalā sadūra 25 gadus vecais Mihailo Mihailovičs, kuram iepriekš konstatētas psiholoģiskas problēmas. Noziedznieks tika notiesāts ar mūža ieslodzījumu, bet vēlāk, veselības stāvokļa dēļ, sods tika mainīts, un vīrietis tagad atrodas psihiatriskajā slimnīcā.

Lindas piemiņai veltītais monuments ir trīs metrus augsts taisnstūra veida pīlārs, kas sastāv no astoņām zaļa stikla loksnēm. To atklāja viņas vīrs un Stokholmas domes vadītāja Annika Bilstrēma.

Linda tika uzskatīta par ļoti piemērotu kandidātu premjerministres amatam, un neilgi pirms viņas nāves bija noslēgusies kampaņa par Zviedrijas pievienošanos vienotai Eiropas valūtai.

Sestdien, viņas nāves gadadienā, ir paredzēti vairāki atceres pasākumi. Zviedrijas dienvidos notiks demonstrācija, kuras dalībnieki protestēs pret vardarbību, Lindas piemiņai tiks organizēts seminārs par konfliktu novēršanu, Zviedrijas televīzija šajā dienā veidos “kultūras vakaru”, kura tēma būs vēsturiskais 11. septembris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!