Foto: DELFI

Zviedrijas policija pirmdien saskārās ar kritiku pēc tam, kad atzina, ka pēdējo divu gadu laikā nav informējusi par jaunu imigrantu sarīkotiem seksuāliem uzbrukumiem sievietēm vasaras mūzikas festivāla laikā Stokholmā.

Policija pavēstīja, ka 2014. un 2015. gadā tika ziņots par 38 uzbrukumiem festivālā "We Are Sthlm".

Par uzbrukumiem sākotnēji ziņoja Zviedrijas laikraksts "Dagens Nyheter", atsaucoties uz iekšējiem policijas ziņojumiem.

"Mums noteikti vajadzēja publiskot šo informāciju, bez šaubām. Mēs vienkārši nezinām, kāpēc tas nenotika," aģentūrai AFP teica policijas pārstāvis Varjs Gillanders.

Policija neatklāja, cik daudz aizdomās turamo ir saistībā ar šiem uzbrukumiem, bet "Dagens Nyheter" ziņoja, ka aizdomās tiek turēti apmēram 50 migranti no Afganistānas, kas ieradušies Zviedrijā bez saviem vecākiem.

Aģentūras AFP rīcībā esošā informācija liecina, ka ticis ziņots par 17 seksuāliem uzbrukumiem un vienu izvarošanas gadījumu 2014. gada festivālā un 19 seksuāliem uzbrukumiem un vienu izvarošanas gadījumu pērnā gada festivālā.

Policijas rīcību kritizēja Zviedrijas premjerministrs Stefans Lefvens.

"Es jūtos ļoti saniknots, ka jaunas sievietes nevarēja doties uz mūzikas festivālu, netiekot apvainotas, seksuāli aizskartas un nepiedzīvojot uzbrukumus," viņš sacīja reportieriem.

Varas iestādes ir solījušas izmeklēt policijas rīcību.

Jau vēstīts, ka Ķelnē un citās Vācijas pilsētās Vecgada vakarā notika uzbrukumi sievietēm.

Līdz svētdienai saistībā ar Ķelnē notikušajiem uzbrukumiem tika iesniegtas 516 sūdzības, no kurām 40% bija par seksuāliem uzbrukumiem.

Saskaņā ar aculiecinieku ziņām grupas ar 20 līdz 30 vīriešiem katrā, "kas izskatījās arābu izcelsmes", aplenca sievietes, seksuāli uzbruka viņām un dažos gadījumos aplaupīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!