"Ir labi radīt iespaidu, ka ir neatkarīgs novērotājs, bet nedomāju, ka "Delnas" piedalīšanās "Kuģniecības" privatizācijas novērošanā kaut ko izšķirs vai neizšķirs," "DELFI Versijām" paziņoja Latvijas Privatizācijas aģentūras (LPA) padomes loceklis Normunds Lakučs.
Padomes loceklis un "Latvenergo" valsts pilnvarnieks N.Lakučs, kas pazīstams ar savu nesaudzīgo LPA vadītāja Jāņa Nagļa kritiku, skaidro, ka "Kuģniecības" privatizācijas noteikumi veidoti tā, ka tie ir izdevīgi konkrētam pretendentam, jo pārējiem potenciālajiem investoriem būs dots pārāk mazs laiks, lai izpētītu "Kuģniecību" pirms piedalīšanās izsolē. "Nav ne mazāko šaubu, ka privatizācijas noteikumos iekļauti konkrētam investoram labvēlīgi nosacījumi. Tas rada aizdomas par materiālu ieinteresētību. Bet var jau būt, ka tas darīts vienkārši aiz siltām jūtām," stāstīja N.Lakučs.

Bez tam N.Lakučs izsaka aizdomas par "Delnas" neatkarību, uzdodot retorisku jautājumu, ar ko viena sabiedriska organizācija ir vairāk pelnījusi pieeju "Kuģniecības" privatizācijas dokumentiem, nekā LPA padomes locekļi, kuriem šādas iespējas neesot.

Uz NIP jautājumu, vai, pieņemot, ka "Delna" tomēr ir neatkarīga organizācija, tai izdosies novērst iespējamo konkrētam pretendentam izrādīto labvēlību, N.Lakučs atbildēja skeptiski: viņš tam neticot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!