Saeimas deputāts, Korupcijas novēršanas likuma autors un pašreizējais Andra Šķēles partijas biedrs Jānis Lagzdiņš šodien komentējot NIP jautājumu, vai pašreizējais likums ļauj reāli kontrolēt politiķus un valsts amatpersonas, izteica pārliecību, ka likums to ļauj un ka likums ietver preventīvus ierobežojumus iespējamai korupcijai, prasot pierādīt mantas un ienākumu avotus. “Ja likumu godprātīgi kontrolē, tas ir instruments cīņai ar korupcijas sekām,” teica Lagzdiņš.
Uz jautājumu par to, vai Šķēles lietā nebūtu papildus jāpārbauda arī ekspremjera trasta līguma nosacījumi ar ofšorfirmu un ar to saistītais vekseli, Lagzdiņš atbildēja: “Par jebkuru amatpersonu ir jāpārbauda tās saistība ar ofšoriem.”

Lūgts komentēt šorīt “Delfi versijās” izteikto piezīmi - “Lagzdiņa kungs savu korupcijas novēršanas likumu taču rakstīja priekš draugiem”, Lagzdiņš norādīja, ka likums ir pieņemts 1995.gadā, kad Šķēle vel nav ienācis politikā.

Par VID un Ģenerālprokuratūras darbu Lagzdiņš izteica viedokli, ka tas pēdējos gados kļūstot kvalitatīvāks, jo amatpersonas tiekot kontrolētas nopietnāk un atkārtoti. Pēc iebildes, ka neviens tomēr nav iesēdināts cietumā, Lagzdiņš teica: “Vaina ir nevis likumā, bet tiesu praksē, piemērojot nevis Krimināllikumu, bet Administratīvo pārkāpumu kodeksa sodus.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!