Ģimenes uzņēmums "Sudrablīnis" jau 17 gadus ražo ikrus, kas tiek likti galdā ne vien Latvijā, bet arī citviet pasaulē. Uzņēmuma klāstā ir vairāku šķirņu lašu, foreļu un melnie jeb stores ikri. Pirms pāris gadiem, ieguldot vairāk nekā miljonu eiro, uzņēmums ievērojami paplašinājies, tagad klientiem piedāvājot arī auksti kūpinātu lasi, stāsta "Sudrablīnis" izpilddirektors Aivars Līnis.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Rakstu sērijā "Latvija var!" portāls "Delfi" stāsta par uzņēmīgiem cilvēkiem Latvijas biznesā, kuru idejas pārtop inovatīvos produktos, iekaro eksporta tirgus vai pašmāju klientu sirdis. Projekts top sadarbībā ar DNB.

"Sudrablīnis" ražotne "nomaskējusies" starp augstām daudzdzīvokļu mājām Vecmīlgrāvī. Tuvumā nekas neliecina, ka no ķieģeļiem celtajā ēkā darbojas zivju pārstrādes rūpnīca. Celtni uzņēmums dala ar pārtikas veikalu, kas atrodas augšstāvā. Savulaik ražotnes vietā bijusi kafejnīca, kulinārijas cehi un noliktavas. "Sudrablīnis" kopš dibināšanas 2000. gadā bijis tieši šeit un šobrīd ražošana izvietota kopumā 1200 kvadrātmetru plašās, nesen remontētās telpās. Uzņēmuma izpilddirektors atklāj, ka nākotnes plānos ir vēl viena paplašināšanās – paredzēts izbūvēt vēl papildu ražotni, jo esošās telpas jau tiek pilnībā izmantotas.

"Mūsu galvenais virziens ir ikru pārstrāde. Esam uzsākuši kūpināšanu – šajā brīdī auksti kūpinātu lasi – un pamazām attīstām šo virzienu. Nu jau eksports sāk pārņemt lielāko daļu," stāsta Līnis. Pērn "Sudrablīņa" apgrozījums lēšams 1,6 miljonu eiro apmērā, par ko uzņēmuma izpilddirektors smaidot nosaka: "Vienmēr jau var labāk."

Seko Delfi arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

DNB Lasāmgabali Latvija var! Zivis
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form