Uzmanību! Super piedāvājums no Latvijas tūroperatora "JTL". 7 dienu neaizmirstama atpūta Austrijā, labākajos slēpošanas kūrortos- tikai 1 Ls. Cena ir spēkā otrajam cilvēkam. Lidojums10. februārī. Brauc divi- maksā viens! "JTL" ceļojumus var iegādāties visās Latvijas tūrisma aģentūrās. Informācija www.jtl.lv

Atšķirībā no Latvijas, Austrijā ir īsta ziema- snieg katru dienu. Par to var pārliecināties noskatoties reportāžu no Austrijas reālā laika režīmā.

Interneta kameras atspoguļo to, kas pašlaik notiek slēpošanas kūrortos Austrijā:

http://www.kitzsteinhorn.at/en/news/livecam.htm

http://www.snow-forecast.com/resorts/Zell-am-See.webcams.shtml

Austrija ir ideāla vieta tiem, kam patīk kalni. Protams, visi austrieši ļoti mīl slēpot un slēpo visur, kur vien tas iespējams, tāpēc ne bez pamata uzskata, ka tieši šeit XX gs. sākumā radās kalnu slēpju prototips. Ziemas periodā iecienītākie slēpošanas kūrorti ir Mairhofena un Zeldena. Mairhofena ir pats populārākais kūrorts Cillertāles ielejā. Tas ir tradicionāls austriešu kūrorts ar plašām slēpošanas iespējām un salīdzinoši mērenām cenām. Ievērojams ar to, ka bez slēpošanas piedāvā arī plašu citu aktīvās atpūtas iespēju klāstu: braukšanu ar kamaniņām, laišanos lejā no kalna ar piepūšamiem plostiem, lidojumus ar paraplāniem un gaisa baloniem, braukšanu ar zirgu pajūgiem, slidošanu un citas aktivitātes. Savukārt Zeldena ir viens no lielākajiem Octāles ielejas kūrortiem. Šajā kalnu apvidū ir trīs kalnu virsotnes, kas ir augstākas par 3000 m virs jūras līmeņa. Šeit regulāri notiek "Alpine Ski World Cup", kas pierāda, ka Zeldena ir viens no labākajiem kalnu slēpošanas centriem Eiropā.

Austrija – klasika izvēlīgajiem

Kas mūsdienu straujās dzīves ritmā kļuvis par teju vai vislielāko vērtību? Pareizi, tas ir laiks. To diendienā rēķinām darbā, taču tikpat svarīgi ir to pareizi izplānot atpūtas brīžos – dažās gada vislaimīgākajās nedēļās. Un ziemas atvaļinājums, ko esat nolēmuši veltīt aizraujošajiem slēpošanas priekiem, tik sen kāroto tīkamo atslodzi sniegs vienīgi tad, ja jutīsiet – esat devies uz Jums patlaban īsto valsti un izvēlējies patiešām sev vispiemērotākos kalnus. Lai papilnam izbaudītu ikkatru ilgotās brīvības mirkli un gūtu maksimālu gandarījumu... Kā tad nesamulst bagātīgajā slēpošanas kūrortu izvēlē, ko šoziem piedāvā tūrisma kompānija "JTL"? To vislabāk zināja izstāstīt "JTL" prezidents Svjatoslavs Ladigins.

– Austrijai kā Eiropas kalnu slēpošanas metropolei vairs nav vajadzīga reklāma. Kas ir šīs labās slavas pamatā?

– Jāpiekrīt, ka Austrijai raksturīga milzīga izvēle starp tūkstošiem priekšzīmīgi ierīkotu un uzturētu trašu jebkurai prasmes pakāpei, bet sevišķi bagātīgs "melno" maršrutu piedāvājums turp vilina daudzus pieredzējušus un prasmīgus slēpotājus, kam citur kalni var šķist pārāk vienkārši un viegli izbraucami. Vienlaikus Austrijas kā klasiskas ziemas sporta zemes pamatiezīme ir visaugstākais servisa līmenis un līdz ar to salīdzinoši augstākas cenas. Taču par tradīcijām un kvalitāti austriešu prasmīgajā izpildījumā slēpotājiem parasti nav žēl maksāt.

– Ar ko savā starpā atšķiras šīs valsts ziemas kūrorti? Kuram dodama priekšroka?

– Tas, protams, atkarīgs no gaumes. Slēpotāju Mekā Tiroles reģionā vedam uz Mairhofenu un Zeldenu, bet uz austrumiem, tuvāk Zalcburgai, atrodas Cellamzē un Kapruna. Elitārā Mairhofena ir salīdzinoši dārgāka, toties ideāli piemērota ģimenes atpūtai, kā arī jautrai laika pavadīšanai, jo tur ir daudz diskotēku un restorānu. Zeldena toties pazīstama kā izcils snovborda centrs.

Savukārt Cellamzē un Kapruna pārstāv Austrijas kūrortu "demokrātisko galu", arī tāpēc, ka tur daudzi tūristi var apmesties labiekārtotos apartamentos un tādējādi atpūsties ekonomiskāk. Taču arī Cellamzē un Kaprunā (turklāt pēdējā pieejams arī ledājs!) slēpošanas serviss ir ļoti labā līmenī.

Austrijas ziemas atpūtas industrijas kopējā iezīme nenoliedzami ir biznesam dažkārt visai netipiskā prasme radīt īpašu mājīguma sajūtu – ārzemnieks tur jūtas tik omulīgi, it kā tieši viņš tur būtu sevišķi gaidīts viesis. Arī spodrība un tīrība visapkārt šajā valstī ir vienkārši unikāla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!