Sandis Mediņš (29) angļu valodu RTU Rīgas Biznesa skolas Angļu valodas centrā sāka mācīties no pašiem pamatiem. Tas bija pirms vairākiem gadiem, un toreiz Sandis vēl strādāja kā IT speciālists. Jau četrus gadus viņam ir savs uzņēmums, kas nesen ieguvis savu pirmo lielo pasūtījumu ārzemēs.

"Angļu valodu sāku mācīties iesācēju līmenī  (Beginners) un divos gados pabeidzu četrus līmeņus - līdz Lower intermediate," atceras Sandis. Tad viņš mainīja darbu - sāka strādāt SIA Tilde, līdz sapratis, ka grib sākt savu biznesu. IT risinājumu un reklāmas aģentūra Idynamic jau guvusi ievērību ar vairākiem lieliem projektiem - uzvara konkursā Briselē par logo izstrādi 2006.gada NATO samitam Rīgā, izstrādāta e-studiju vide Rīgas Tehniskajai Universitātei. Šogad Idynamic ieguvusi tiesības izstrādāt mājas lapu un dokumentu vadības sistēmu Baltijas Jūras valstu padomei Stokholmā. Aprīlī projekts jānodod. "Konkurējām ar firmām no Vācijas, Dānijas," stāsta Sandis. Arī sadarbības partneri, kā jau starptautiskā organizācijā, ir no dažādām valstīm - zviedri, dāņi, briti, arī latvieši. Piedāvājums bija jāiesniedz angļu valodā, arī visas pārrunas notikušas angliski. "Domāju, ka mana angļu valoda bija pietiekami laba," saka Sandis.

Lai gan tagad Sandim ar ārzemju biznesa partneriem sazināties neesot problēmu, sākumā ar angļu valodu viņa attiecības bijušas vēsas. Beidzot Skaistkalnes vidusskolu, angļu valodā bijušas četras no desmit ballēm. "Skolā man padevās matemātika un informātika, taču valodas nesaistīja," stāsta Sandis. "Strādājot Tildē par lokalizācijas tehniķi, nācās sazināties ar igauņiem, lietuviešiem, vāciešiem - gribi, negribi, angļu valodu vajag."

RBS Angļu valodas centrā apmācības notiek astoņos zināšanu līmeņos, sākot no iesācēja (Starters) līdz augstam (Advanced). Sākumā katram tiek noteikts viņa valodas prasmei atbilstošs līmenis - vispirms jāaizpilda tests, kam seko intervija. Tikai tad students tiek ieskaitīts grupā. Šis process ir bezmaksas. Centrā strādā gan vietējie, gan ārzemju pasniedzēji. Divas reizes semestrī studenti tiek lūgti novērtēt kursu - tas nodrošina rūpīgu kvalitātes kontroli.

Nodarbības notiek mazās grupās divas reizes nedēļā darbdienās no plkst. 18- 21 Skolas ielā 11. Lai trīs stundas intensīva darba nenogurdinātu, nodarbība ir sadalīta divās daļās - vienā uzsvars tiek likts uz angļu valodas gramatikas apguvi, otrā - uz saziņas prasmi. Katrā daļā ar studentiem strādā cits pasniedzējs, tādējādi nodrošinot efektīvu visu valodas prasmju apguvi.

Tāpēc, ja Tev ir vismaz 18 gadu un Tu vēlies lietderīgi izmantot savu laiku, nāc un apgūsti angļu valodu RBS Angļu valodas centrā. Pavasara semestris sākas 14.aprīlī, taču reģistrēties bezmaksas testiem vēlams savlaicīgi, citādi atbilstošā līmeņa grupās vietu var arī vairs nebūt!

Zvani un piesakies - tel: 67089800, vai reģistrējies testam šeit. Papildu informācija: www.rbs.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!