Foto: Publicitātes foto
Tas bija pirms pieciem gadiem, 2022. gada 12. maijā, kad Rīgas ielās parādījās pirmās 12 koplietošanas automašīnas ar "Carguru" zīmolu. Šajā laikā esam nogājuši garu ceļu, kas sākās ar cerību, ka rīdziniekiem šāds pakalpojums patiks. Šī ceļa sākumā cerības ātri apauga ar pesimisma, periodiska izmisuma un negatīvu komentāru nastu, ka tas viss ir muļķības un automašīnu koplietošana Rīgā nav iespējama. Bet tagad, pēc pieciem gadiem, cerība ir pārvērtusies pārliecībā, ka pilsētai ir nepieciešama automašīnu koplietošana un "Carguru". Esam kļuvuši par pilsētvides neatņemamu sastāvdaļu un iedzīvotāju ieradumu.

"Gadu gaitā esam uzkrājuši lielu pieredzi, lai virzītos tālāk un iekarotu sev jaunas virsotnes. Nekas no tā nebūtu iespējams bez jūsu līdzdalības un intereses. Paldies mūsu lietotājiem un partneriem! Paldies, ka bijāt ar mums. Gadi, mēneši vai dienas. Galvenais ir kopā. Tuvākajā nākotnē plānojam vairākkārt palielināt autoparka apjomu, paplašināt lietotājiem pieejamo funkciju klāstu un ienākt jaunos tirgos," stāsta Carguru dibinātājs Vladimirs Reskājs.

Automašīnu skaits uzņēmuma autoparkā nemitīgi mainās, jo "Carguru" pastāvīgi atjaunina savu autoparku. Šobrīd autoparkā ir 200 automašīnas, no kurām 70% ir iemīļotās "Toyota Hybrid", kā arī "Volkswagen" un "Nissan". "Carguru" tuvākajā nākotnē plāno pievienot vēl 50 transportlīdzekļus un līdz gada beigām dubultot transportlīdzekļu skaitu savā autoparkā. Kopumā lietotnē ir reģistrējušies 80 tūkstoši cilvēku, un 2022. gada pirmā ceturkšņa laikā braucienu skaits pieauga par 38%, salīdzinot ar šo pašu periodu 2021. gadā. Piecu gadu laikā ar "Carguru" automašīnām tika veikti vairāk nekā 15 miljoni braucienu. Apmierinātības līmenis ar pakalpojumu ir 97%, un tas ir papildu stimuls uzņēmumam augt un attīstīties, padarot pakalpojumu vēl pieejamāku. Šodien "Carguru" lietotāji Rīgā veic gandrīz 25 tūkstoši braucienu mēnesī. Tāpat piecu gadu laikā uzņēmums ir izstrādājis lojalitātes sistēmu un referāļu programmu, kā arī daudzus citus bonusus saviem klientiem – "Carguru" superspējas.

Carguru strādā gan ar privātiem, gan korporatīvajiem klientiem. Uzņēmuma galvenā vērtība ir tehnoloģijas. Uzņēmumam ir sava (inhouse) IT platforma, kura operatīvi izvēlēsies tuvāko auto un maksimāli vienkāršos servisa lietošanas procesu, savukārt "Carguru" klientu atbalsts strādā 24/7 un vienmēr ir gatavs palīdzēt saviem lietotājiem atrisināt radušās problēmas.

"Tagad, kad lēmumu pieņemšanas un informācijas apmaiņas ātrums ir daudzkārt pieaudzis, ļoti svarīgi ir atrast laiku nelielai pieturai, fiksēt brīdi un izvērtēt paveikto. Šis ir brīdis "Carguru". Mēs esam lepni par paveikto darbu. Mēs lepojamies ar saviem panākumiem un kļūdām. Galu galā nekļūdās tikai tie, kas neko nedara. Pirmie gadi vienmēr ir visgrūtākie, bet vissvarīgākie – tie ir saistīti ar sākšanu, kaut kā jauna radīšanu, stiprināšanu un virzīšanu, lai jūs varētu iet uz priekšu un ir vēlme dalīties. Dalīšanās ir obligāta. Dalīšanās ekonomika ir populāra visā Eiropā un ārpus tās. Esiet daļa no šīs kustības – uz nākotni. Pārvietošanās brīvība, brīvība no saistībām – tas ir galvenais automobiļu koplietošanā. Mums patīk dalīties ar savām mašīnām, zināšanām, pieredzi, prasmēm un labu garastāvokli ar saviem lietotājiem un partneriem, lai mūsu kopīgais ceļš turpinātos stabili vēl ilgus gadus," saka Vladimirs Reskājs.

"Carguru" automašīnu koplietošana jeb carsharing – ir īstermiņa automašīnu noma izmantojot mobilo aplikāciju. Pakalpojums darbojas pēc koncepcijas "viss iekļauts": autostāvvieta, benzīns, apdrošināšana, apkope, automašīnu mazgāšana un citas izmaksas jau ir iekļautas pakalpojuma maksā. Ar "Carguru" jūs maksājat tikai par automašīnas lietošanas laiku, un par visu pārējo rūpējas mūsu komanda. Galvenie nosacījumi reģistrācijai un piekļuvei automašīnai ir braukšanas stāžs vismaz divi gadi un vecums 21 gads. "Carguru" lietotne ir pieejama šeit: "iOS" vai "Android".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!