Foto: Publicitātes foto
Homeopātija kā dabisks, ļoti efektīvs ārstēšanas virziens mūsdienu pasaulē kļūst arvien populārāks. Tās pamatlicējs ir vācu ārsts Zamuēls Hanemans, kura 1790. gadā ieviestais ārstēšanas princips ir nezūdoša vērtība, kas palīdz atgūt veselību dabiskā, saudzējošā veidā.

Kā tad īsti darbojas homeopātija, kas, kā izrādās, ir ļoti iecienīta arī Lielbritānijas karaliskajā ģimenē?

Homeopātijas galvenais uzdevums ir līdzsvara un harmonijas atjaunošana un saglabāšana organismā. Šīs metodes pamatā ir princips '"līdzīgs ārstē līdzīgu", proti, mazās devās tiek lietoti preparāti, kas lielākās devās izraisa ārstējamai slimībai līdzīgus simptomus. Kā izejmateriāls homeopātisko zāļu pagatavošanā kalpo augu, dzīvnieku valsts izejvielas, arī minerāli un to atvasinājumi. Homeopātija nekādā gadījumā nav jaucama ar fitoterapiju vai tautas medicīnu.

Pamatā – atklātība un uzticēšanās ārstam

Lai ārstēšanas process noritētu veiksmīgi, pacientam ir ļoti svarīgi būt atklātam pret ārstu, jo homeopātija ir nozare, kur katram cilvēkam tiek veltīta individuāla pieeja. Ļoti svarīgas ir nianses, kas sākotnēji var šķist maznozīmīgas. Katram pacientam viena un tā pati slimība norit citādāk, tāpēc ārstēšanā ir nepieciešami atšķirīgi preparāti. Atbilstošā ārstniecības līdzekļa izvēle atkarīga no ļoti daudziem faktoriem – iedzimtības, ķermeņa uzbūves, rakstura, ieradumiem u.c. Pacientam jāprot atbildēt uz konkrētiem ārsta jautājumiem par sūdzību dabu. Vienkāršāku saslimšanu gadījumos mūsdienās izmanto arī kombinētus jeb kompleksos homeopātiskos preparātus, bet nopietnākos gadījumos īsto preparātu spēj nozīmēt tikai ārsts homeopāts. Liela nozīme ir arī akurātai zāļu lietošanai un pacienta dzīvesveidam. Homeopātijas iespējas dažādu slimību ārstēšanā un dzīves kvalitātes uzlabošanā ir ļoti plašas. Jautājums – cik gudri, pieredzējuši un zinoši ir ārsti, un cik gatavs šo ārstēšanu pieņemt ir pacients.

Latvijā ir aptuveni 70 sertificētu homeopātu, kurus apstiprina Latvijas Homeopātu asociācija. Tāpēc Homeopātiskās aptiekas vadītāja Ieva Berkmane silti iesaka pacientiem nekautrēties lūgt homeopātam uzrādīt savu sertifikātu, lai izvairītos no viltus speciālistiem ar nepietiekamām zināšanām. Veselība ir dārgākais, kas mums ir, un ar to nedrīkst riskēt.

Homeopātiskā aptieka kopš 1833.gada

Latvijā Homeopātiskā aptieka tika dibināta 1833. gadā kā pirmā šāda veida aptieka cariskajā impērijā. Tā spējusi pastāvēt arī padomju laikā un arī šodien turpina pulcē arvien plašāku interesentu loku. Homeopātiskos preparātus var lietot jebkurā vecumā, tie nerada blakusparādības, tos nevar pārdozēt. Pirms zāļu lietošanas ieteicams konsultēties ar ārstu homeopātu.

Kur meklēt homeopātiskās zāles?

  • Visus homeopātiskos līdzekļus var iegādāties Homeopātiskajā aptiekā. Rīgā tādas ir divas – Lāčplēša ielā 7-2 un Biķernieku ielā 12. Te atrodamas arī dažādas zāļu tējas, uztura bagātinātāji, kosmētiskie līdzekļi no dabas vielām. Lielāko daļu zāļu gatavo aptiekā uz vietas, izmantojot roku darbu.
  • Ārpus Rīgas homeopātiskās zāles var iegādāties aptiekās vairākās Latvijas pilsētās – sīkāk par tām uzzini šeit: http://www.homeopatiskaaptieka.lv/lv/partners

Zāļu nepamatota lietošana ir kaitīga veselībai. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!