Foto: Publicitātes foto

SEO optimizācija ir dažādiem etapiem un procesiem bagāts darbību kopums. SEO optimizācija sevī ietver gan lapas iekšējo sakārtošanu, gan ārējo saišu veidošanu, bet kādi tad īsti SEO pakalpojumi iekļauti pilnā mājaslapas optimizācijā? Esam apkopojuši svarīgāko par to, kas tiek īstenots, veicot pilno SEO optimizāciju.

Sakārto lapas struktūru un saturu

Ieskatoties SEO pakalpojumu klāstā, viena no būtiskām sadaļām ir iekšējā SEO optimizācija. Tās pamatā ir satura optimizācija un lapas struktūras pielāgošana. SEO optimizācijas galvenais un svarīgākais elements ir atslēgvārdi. Tie ne tikai palīdz definēt galveno, par ko ir lapa, bet arī atved potenciālo klientu, kas meklē tava uzņēmuma produktu. Atslēgvārdu atbilstoša izmantošana ir nozīmīga, tāpat kā lapas struktūras veidošana, kas arī tiek veikta, izvēloties SEO pakalpojumu – iekšējā optimizācija. Veicot mājaslapas iekšējo SEO optimizāciju, uzmanība tiek pievērsta lapu nosaukumiem, META aprakstiem, virsrakstiem (H1-H6) mājaslapā publicētajam saturam un citiem iekšējā SEO faktoriem.

Svarīgs pamats – tehniskā optimizācija

Tehniskā optimizācija ir tā, kas nodrošina lapas tehnisko atbilstību "Google" vadlīnijām. Veicot mājaslapas tehnisko SEO optimizāciju, uzmanība tiek pievērsta "crawl" budžetam, mājaslapas lapu arhitektūrai, izmantotajām URL, iestatītajiem tagiem, lietojumslāņu protokolam un citiem tehniskajiem SEO faktoriem. Optimizācijas etapa rezultātā, lapa būs piemērota meklētājprogrammu prasībām un nodrošinās labākus rezultātus.

Veicini lapas autoritāti

Ārējā SEO optimizācija jeb mājaslapas autoritātes kultivēšana ir tā SEO optimizācijas daļa, kas prasa nepārtrauktu uzmanību. Iespējams, tāpēc šī ir optimizācijas daļa, ko visbiežāk atstāj novārtā. Tomēr tā ir liela kļūda, jo lapas autoritāte būtiski ietekmē pozīciju meklētājprogrammu rezultātos. Veicot mājaslapas ārējo SEO optimizāciju, tiek pārskatīti ienākošo saišu profili, konkurentu ienākošo saišu profili, jaunu ienākošo saišu iegūšanas iespēju atklāšana, kā arī internetā pieejamo resursu izmantošanas iespējas un ceļi kā veidot jaunas ienākošās saites.

Ja arī tavam uzņēmumam nepieciešama SEO optimizācija, lai sasniegtu plašāku auditoriju, ieskaties SEO Aģentūras pakalpojumu sadaļā! Tur atradīsi piedāvājumu gan pilnai SEO optimizācijai, gan atsevišķiem SEO pakalpojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!