Foto: Publicitātes attēls
Kanāla "Epic Drama" jaunais seriāls – "Kristīnes Kīleres prāva" – iedziļināsies cilvēces stāstā par seksualitāti un kultūras politiku vienā no mūsdienu publiskākajiem un ikoniskākajiem stāstiem – notikumu virknei 1960. gados, kas ieguva nosaukumu "Profumo afēra". Seriāls, kura scenārija autore ir BAFTA balvu ieguvusī stāstniece un scenāriste Amanda Ko, un kuru režisējusi Andrea Harkina, pirmizrādi kanālā "Epic Drama" piedzīvos 14. aprīlī, un tas būs skatāms trešdienās, pulksten 22.

Aizraujošais stāsts sešās daļās apvienojis iespaidīgu komandu, tostarp Sofiju Kuksoni ("Kingsman: slepenais dienests") Kristīnes Kīleres lomā, Džeimsu Nortonu ("Karš un miers") Stefena Varda lomā, kā arī Elliju Bamberu ("Riekstkodis") kā Mendiju Raisu-Deivisu, Benu Mailu ("Kronis") kā apkaunoto ministru Džonu Profumo un Emīliju Foksu ("Mēmais liecinieks") viņa sievas Valērijas Profumo lomā.

1962. gadā Aukstais karš ar Kubas raķešu krīzi sasniedza jaunus augstumus, bet Lielbritānijas valdība piedzīvoja virkni seksa un spiegošanas skandālu. Tā brīža premjerministrs Harolds Makmilans cīnījās par kārtības atjaunošanu, kamēr aizvien pieauga baumas, ka viņa valdības precētais kara ministrs Džons Profumo 1961. gada vasarā iesaistījies afērā ar kādu dāmu un krievu spiegu. Šādu apkaunojumu valsts nedrīkstēja pieļaut.

Jaunā modele Kristīne Kīlere pēc afēras ar Džonu Profumo turpināja dzīvi, savukārt viņš, bijušās aktrises un sievas Valērijas Hobsones mudināts, raudzījās kandidēt kā nākamais premjerministrs. Tomēr brīdī, kad skandalozais mīlas trijstūris starp Kristīni un diviem vīriešiem izvēršas dramatiskā apšaudē, Kristīne pēkšņi nonāk uzmanības centrā. Viņai tiek dota iespēja savu stāstu pārdot, un nopelnīt līdzekļus vīriešu dominētajā 1960. gadu Lielbritānijā. Kristīne avīzei izstāsta par savu afēru ar Profumo un krievu. Viņa to pārdod kopā ar slepenu mīlas vēstuli no Profumo. Tas aizsāk notikumu ķēdi, kurā tiek gan mēģināts slēpt pēdas, gan tiek izraisīts nacionāla mēroga sašutums. Tāpat lietā tiek atrasts grēkāzis – Kristīnes uzticības persona Stefens Vards, kas viņu sapazīstināja ar Džonu Profumo.

"Kristīnes Kīleres prāva" – trešdienās, pulksten 22, no 14. aprīļa, kanālā "Epic Drama". Šis seriāls skaidros aizkulises vienam no būtiskākajiem skandāliem britu politikā, ko izstāstīs bēdīgi slavenajā afērā iesaistīto tēlu personificējumi.

Seko līdzi jaunumiem arī "Facebook"!

Kanāls "Epic Drama" ir televīzijas mājvieta labākajiem un aizraujošākajiem drāmas seriāliem no visas pasaules, kas piedāvā kvalitatīvu drāmu 24 stundas diennaktī, septiņas dienas nedēļā, piedāvājot saturu ikkatrai gaumei. Lūdzu sazinieties ar savu TV pakalpojumu sniedzēju, lai uzzinātu par kanāla pieejamību jūsu mājās!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!