Foto: Publicitātes attēli

No 17. līdz 21.aprīlim Sanktpēterburgā notiks astotais Starptautiskais jaunatnes forums "G20 YOUTH FORUM", kurā pirmo reizi piedalīsies arī Transporta un sakaru institūta (TSI) delegācija.

Jaunatnes forums G20 Youth būs 2013.gada lielākais starptautiskais jauniešu pasākums, kurā piedalīsies aptuveni 1 500 jauno līderu no G-20 valstīm (pasaules ietekmīgākās valstis: visas ES valstis, ASV, Ķīna, Japāna, Indija, Krievija u.c.), kā arī biznesa un valsts struktūru pārstāvji. Foruma G20 Youth organizētājs ir Šveices nevalstiskā organizācija  "G8 un G20 Absolventu Asociācija"  ("G8 &G20 AlumniAssociation").

"Cilvēkiem, kam interesē politika, foruma nosaukums skan daudzsološi un ne velti, jo tas tā arī ir. G-20 valstu līderi ietekmē pasaules mēroga notikumus ekonomiskajā un politiskajā dzīvē. Dažādu valstu jauno līderu tikšanās arī jau ir kļuvusi par tradīciju. Tāpēc jauniešu G-20 forums notiek līdzīgi kā "pieaugušo" G-20 pasākums", - stāsta TSI prezidents Igors Kabaškins.

Forums notiks četrās paralēlās sesijās: jaunatnes samits, konference, jauno parlamentāriešu tikšanās un 2006. - 2012. gada samitu absolventu tikšanās. Konferences ietvaros TSI prezidents Igors Kabaškins uzstāsies ar plenārsesijas lekciju par starptautiskostandartizāciju transporta izglītības jomā. Institūta docētājas - Irina Pticina un Elīna Gončarova - piedalīsies "apaļā galda" diskusijās.

Jaunatnes forumāparedzētas lekcijas, sanāksmes, diskusijas, kā arī pieņemšanas pasākums un balle. G20 Youth viesi ir aicināti uz lielo imperatora balli "Sudraba eņģelis", kuras programma ieturēta "Sudraba laikmeta" stilā.

Par TSI delegācijas piedalīšanos forumā G20Youth pēc pasākuma lasiet oficiālajā Interneta vietnē www.tsi.lv. Īsas reportāžas par foruma ikdienas norisi būs apskatāmas on-line TSI lapā sociālajā tīklā Facebook http://www.facebook.com/TSIpage.

Par savu dalību forumā TSI delegācijas pārstāvji stāstīs arī Starptautiskās konferences "Zinātne un tehnoloģija - solis nākotnē"  ietvaros, kas paredzēta jaunajiem zinātniekiem, doktorantiem un studentiem, un kura norisināsies Transporta un sakaru institūtā 25.-26. aprīlī.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!