Sabiedrībā joprojām ir mīts, ka pēc alkohola lietošanas un vētraini pavadītas nakts 7 līdz 8 stundas miega ir pietiekami, lai izdzertais alkohols tiktu izvadīts un varētu sēsties pie stūres. Patiesībā tā nemaz nav – pēc alkohola lietošanas atlieku parādības organismā saglabājas daudz ilgāku laiku. Un, ja kāds tomēr būs nolēmis sēsties pie stūres pēc neilga miega, ļoti ieteicama ir pašpārbaude, kuru veic ar profesionālu alkometru.

Kāpēc lietot profesionālu alkometru?

Daudzi autovadītāji, paļaujoties uz lētu alkometru pārdevēju mānīgo reklāmu, "pārliecinās", ka izelpā it kā nav alkohola un sēžas pie stūres. Šāda soļa sekas var izrādīties visai nopietnas - izelpojamā gaisā un organismā alkohols tomēr ir, jo, plaši reklamētie tā saucamie "sadzīves" jeb "pusprofesionālie" alkotesteri, atšķirībā no profesionālajiem alkometriem, nav precīzas mērīšanas ierīces. Ko tas nozīmē? Tikai to, ka rezultātam, ko uzrāda šāds ''pusprofesionālais'' testeris, praktiski nevar ticēt. Vēl jo vairāk, pieņemt lēmumu par alkohola daudzumu organismā un spējām vadīt automašīnu.

Ja jūs esat nolēmuši izmantot alkometru pašpārbaudei vai, piemēram, sava uzņēmuma darbinieku pārbaudei, tad vienīgā pareizā izvēle ir profesionāls alkometrs.

Profesionāls alkometrs principiāli atšķiras no sadzīves ierīces - tā ir profesionāla mērīšanas ierīce, kas uzrāda absolūtu mērījumu precizitāti un reakciju tikai uz alkoholu izelpojamā gaisā. Lai to veiktu kvalitatīvi un precīzi, ar elektroķīmiskā sensora esamību alkometrā ir par maz, ar ko tā lielās daži sadzīves alkometru pārdevēji. Profesionālo alkometru ražotājam ir jāveic sarežģīta sertifikācija, lai pierādītu, ka viņa alkometrs tiešām atbilst visām prasībām, kas tiek izvirzītas profesionālām mērīšanas ierīcēm. Svarīgi - profesionālu alkometru obligāti ir jākalibrē ik pa 6 mēnešiem, lai nodrošinātu augstākas precizitātes mērījumus.

Līdz ar to pasaulē ir salīdzinoši maz profesionālo alkometru ražotāju.

Viens no tiem, ir Vācijas firma EnviteC , kuras alkometrs AlcoQuant 6020 ir sertificēts arī Latvijā.

Šis ergonomiskas modernas formas profesionālais alkometrs AlcoQuant 6020, ir teicami sevi pierādījis daudzu gadu garumā, un autovadītājiem jau ir pazīstamas no Latvijas Ceļu policijas reidiem.

Profesionālos alkometrus AlcoQuant 6020 Latvijā izplata oficiālais ražotāja pārstāvis un sertificēts servisa centrs - uzņēmums ''KJ Serviss''. Alkometru lietotājiem tiek sniegts pilns pakalpojumu spektrs: apkope, kalibrēšana un remonts. ''KJ Serviss'' ir tiesības veikt alkometru AlcoQuant verifikāciju, jo uzņēmums ir veicis akreditācijas procedūru LATAK (Latvijas akreditācijas birojs). Šādam profesionālam alkometram tiek izsniegts speciāls sertifikāts un uzlīme, kas nozīmē, ka tā rādījumi var tikt izmantoti kā pamatots pierādījums pat tiesā.

"KJ Serviss'' rīko Ziemassvētku akciju: Esi precīzi informēts! Veic mērījumus ar profesionālu alkometru!

Akcija norit no 2010. gada 14.decembra līdz 31.decembrim. Tās laikā ir būtiski samazināta alkometra AlcoQuant 6020 cena (vairāk par alkometru lasi šeit).

Nesen būtiski palielinātie sodi kompleksā ar katra policista rīcībā esošu modernu alkometru ievērojami palīdzēs atrast dzērušus autovadītājus un samazinās autoavāriju un to upuru skaitu.

Profesionāls un verificēts alkometrs izmaksā ievērojami lētāk nekā braukšana reibumā un paļaušanās uz ''sadzīves'' alkotesteru uzrādītajiem mērījumiem.

Profesionālo alkometru ražotāji atbildīgi rekomendē : dzēri - pie stūres nesēdies!

SIA ''KJ Serviss'' -

Zemitāna iela 2b, Rīga, LV-1012

www.kjserviss.lv

www.alkometer.lv

Tel.: 67802541, 29208140


E-pasts: kjserviss@kjserviss.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!