Foto: Publicitātes attēli
Sakarā ar straujo pavasara tuvošanos un plānoto elektroenerģijas cenu pieaugumu, neatliec saules bateriju uzstādīšanu uz vēlāku laiku!

Tagad Tev ir iespēja pārliecināties, ka tas patiesām ir izdevīgi, vērojot saules bateriju sistēmas darbību tiešsaistē internetā. Spiežot šeit redzēsi, kā Latvijas apstākļos enerģiju ražo 1kW saules baterijas sistēma, kas uzstādīta SIA SINERGO birojā Rīgā.

Pateicoties klimatiskajiem apstākļiem, Latvija ir piemērota vieta saules bateriju uzstādīšanai, jo saules radiācija šeit ir lielāka kā, piemēram, Berlīnē vai Londonā, kur saules baterijas ir īpaši populāras, jo arī mākoņainās dienās tās ražo enerģiju.

Ar 1 kW saules bateriju sistēmu Latvijas klimatiskajos apstākļos iespējams saražot 800 - 950 kWh gadā, atkarībā no saules paneļu izvietojuma. Attiecīgi, ar 5 kW sistēmu var saražot līdz pat 4750 kWh gadā, kas ir pietiekami, lai nodrošinātu ar elektroenerģiju privātmāju.

Turklāt, tā kā pieprasījums pēc saules baterijām pasaulē ir strauji audzis, ir palielinājušies arī ražošanas apjomu un konkurence, tāpēc šobrīd cenas ir jau par 50 % zemākas salīdzinot ar 2011. gadu.

SINERGO piedāvā saviem klientiem šādus saules bateriju sistēmu risinājumus:

  • Elektrotīklam pieslēgtas saules bateriju sistēmas
  • MINI 12V/24V saules bateriju komplekti
  • SOLARIX+ autonomās saules bateriju sistēmas
  • XTENDER+ hibrīdās saules bateriju sistēmas
  • Alternatīvās enerģijas risinājumi ciematu elektrifikācijai
  • UPS elektrozerves sistēmas līdz 75kW

Vairāk par saules baterijām uzzināsiet šeit.

SIA SINERGO

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!