Valsts policija apkopojusi informāciju par šogad notikušajiem un atklātajiem noziegumiem un par pašu "skaļāko" uzskata 1997.gada nežēlīgās dubultslepkavības, kad tika nogalināta kāda sieviete un 10 mēnešus veca meitenīte, jeb tā dēvētās "siržu" lietas atklāšanu.
Dubultslepkavība notika 1997.gada 4.decembrī kādā dzīvoklī Rīgā, Eksporta ielā. Rīgas Galvenās policijas pārvaldes 1.nodaļā tika ierosināta krimināllieta un, veicot lielu darba apjomu, policisti pēc pieciem gadiem, šā gada 17.oktobrī aizdomās par slepkavībām aizturēja kādu vīrieti.

Par otru "skaļāko" noziegumu policija uzskata augusta otrajā pusē Rīgā Ekonomikas policijas biroja atrastās 500 viltotās plastikāta bankas norēķinu kartes, ar kurām likumpārkāpēji mēģināja izkrāpt aptuveni 200 000 latu no kādas ASV bankas. Kopumā lietas ietvaros atsavinātas vēl 1000 viltotas plastikāta bankas norēķinu kartes.

Trešajā vietā policija ierindojusi četru personu aizturēšanu aizdomās par sevišķi bīstamu narkotisko vielu iegādāšanos, glabāšanu un realizāciju 26.aprīlī Rīgā, Satekles ielā, kad Narkotiku apkarošanas biroja darbinieki kopumā atsavināja vairāk kā trīs kilogramus heroīna.

Ekonomikas policijas biroja darbinieku jūnijā Latvijā atklāto ārzonas firmu, kas piedāvāja iedzīvotājiem līdzdalību pensiju fondā, neparedzot nekādas nodrošinājuma garantijas, paspējot izkrāpt vairāk nekā 1,2 miljonus latu, policija 2002.gada noziegumu sarakstā ierindojusi ceturtajā vietā.

Savukārt par piekto "skaļāko" noziegumu šogad atzīta divu vīriešu aizturēšana aizdomās par pasūtījuma slepkavības īstenošanu 1998.gadā, kad pēc vīra pasūtījuma tika nogalināta viņa sieva.

Sestajā vietā ierindots gadījums, kad Narkotiku apkarošanas biroja Tikumības policijas nodaļas darbinieki sadarbībā ar Interpola Latvijas biroju un ASV Federālo izmeklēšanas biroju 1.oktobrī aizturēja 1955.gadā dzimušo ASV pilsoni aizdomās par netiklu darbību izdarīšanu ar astoņiem mazgadīgajiem.

Par nozīmīgu policija uzskata arī operāciju, kad Smagu noziegumu apkarošanas koordinācijas pārvaldes darbinieki 19.septembrī Rīgas rajona Stopiņu pagastā atklāja apjomīgu viltotu finanšu dokumentu tipogrāfiju, kurā tika izgatavoti ASV ceļojumu čeki, klišejas, kā arī Lietuvas, Bulgārijas un ASV apdrošināšanas kompāniju dokumenti. Aizdomās par šo noziegumu tika aizturēti divi Krievijas pilsoņi.

Astotajā vietā policija ierindojusi 7.februārī kādā Rēzeknes rajona Viļānu pagasta saimniecībā Ekonomikas policijas biroja darbinieku atklāto plašu nelegālā alkohola ražošanas "uzņēmumu", kas mēneša laikā varēja izgatavot trīs līdz četras tonnas alkohola. Kratīšanas laikā šajā ražotnē tika atrastas četras tonnas gatavās produkcijas, kā arī 25,6 tonnas brāgas, dažāda tilpuma pudeles, mucas un korķi.

Savukārt devītajā vietā ierindota Ekonomikas policijas biroja maijā aizturētā automašīna ar 17 tonnām kontrabandas tabakas. Veicot kratīšanas tabakas ražotnes noliktavās, tika atsavinātas vēl vairākas tonnas kontrabandas tabakas, kā arī iepakojuma materiāls, kura pietiktu vairāk nekā 6 miljonu cigarešu paciņu izgatavošanai.

Desmitais "skaļākais" noziegums policijas skatījumā šogad bija divu vīriešu aizturēšana aizdomās par vasaras otrajā pusē veiktajām izvarošanām un nežēlīgām laupīšanām Jūrmalā, Jelgavā un Bauskas rajonā.

Kā ziņots, pērn līdzīgā noziegumu topā policija par "skaļāko" noziegumu uzskatīja Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesu kolēģijas priekšsēdētāja Jāņa Laukrozes slepkavību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!