Foto: LETA

Pirmdien, 21. septembrī, pulksten 11 Valsts policija (VP) rīko preses brīfingu par sestdienas naktī notikušo advokāta Pāvela Rebenoka slepkavību, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Preses brīfingā informāciju par notikušo sniegs Valsts policijas priekšnieka pienākumu izpildītājs Juris Šulte un Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Armands Ruks.

Jau vēstīts, ka naktī uz svētdienu savās mājās Langstiņos nogalināts zvērināts advokāts Pāvels Rebenoks. Noziedznieki ēkā veikuši arī laupīšanu.

Valsts policijā (VP) portālam "Delfi" iepriekš apstiprināja, ka Rebenoks ir atrasts nogalināts. VP pārstāve Gita Gžibovska norādīja, ka saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess. Šobrīd notikušā izmeklēšanā ir iesaistīti lieli policijas resursi, tiek veiktas operatīvās un izmeklēšanas darbības.

Sākotnēji VP norādīja, ka kriminālprocess uzsākts par slepkavību, ja tā saistīta ar laupīšanu pēc Krimināllikuma 117. panta. Šis pants noteic, ka par šo nodarījumu vainīgajam kā sodu var piemērot mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no 10 līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Vēlāk pa dienu VP "Delfi" norādīja, ka izskata divas versijas par advokāta Pāvela Rebenoka slepkavību. Viena joprojām ir saistīta ar laupīšanu, bet otra – ar viņa profesionālo darbību. Policija gan neprecizē, ar kādu tieši profesionālo darbību, proti, advokāta, uzņēmējdarbību vai politisko darbību.

Izmeklēšanas interesēs sīkāku informāciju VP nesniedza.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) svētdienas vakarā intervijā "TV3 Ziņām" sacīja, ka pirmšķietami Rebenoka nogalināšana neizskatās pēc pasūtījuma slepkavības. Viņš uzsvēra, ka izmeklēšana vēl turpinās un tajā iesaistīti absolūti labākie kadri.

Ģirģens arī lūdzis Valsts drošības dienestam pārbaudīt atsevišķas izskanējušas ziņas "par draudiem un tamlīdzīgi". Ministrs uzsvēra, ka detalizētāku informāciju par noziegumu nevar sniegt.

Savukārt Rebenoka kolēģis, jurists Mārtiņš Krieķis teica, ka par slepkavību uzzinājis pēc pulksten 2 naktī, pie viņa ieradušies arī kriminālizmeklētāji. "Es uzskatu, ka laupīšana tam ir tikai aizsegs. (..) Nav nogalināts ar šaujamieroci. Viņš ir nogalināts ar fizisku spēku. Manā ieskatā šī viennozīmīgi ir bijusi politiska slepkavība, kas veikta pēc pasūtījuma," viņš teica.

Rebenoka slepkavības lietā cietis viņa biznesa partneris Ingus Balandins, apstiprināja Rebenoka kolēģis, jurists Mārtiņš Krieķis. Pēc viņa teiktā, Balandinam nodarīti smagi miesas bojājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!