Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Rīgas pašvaldības policija 3. februāra vakarā Vecrīgā aizturējusi kādas kafejnīcas apmeklētāju, kurš uzvedies agresīvi, lamājies un mēģinājis uzbrukt apsargam, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības policijā.

Notikuma vietā kārtības sargi pamanījuši divas personas, kuras netālu no kafejnīcas ieejas uz zemes turējušas kādu vīrieti. Apkārt vīriešu cīkstiņam sapulcējušies vairāki garāmgājēji, tostarp blakus esošās kafejnīcas apsargs.

Kārtības sargi devušies pie apsarga, lai noskaidrotu notikušā apstākļus. Apsargs paskaidrojis, ka uz zemes atrodas vīrietis, kurš kafejnīcā lamājies, uzmācies citiem kafejnīcas apmeklētājiem un, kad apsargs aizrādījis par vīrieša huligāniskajām izdarībām, mēģinājis viņam uzbrukt.

Pašvaldības policisti agresīvi noskaņoto vīrieti piecēluši kājās, lai aizvestu viņu uz policijas operatīvo transportlīdzekli. Aizturēšanas laikā pārkāpējs dusmu uzplūdā pēkšņi aiz kakla satvēris netālu esošo apsargu. Policisti nekavējoties vīrieti satvēruši ciešāk un nobloķējuši viņam rokas.

Aizturētais skaļi paudis savu nepatiku pret apkārtējiem, lietojot cieņu aizskarošus izteicienus. Vīrietim vairākkārtīgi aizrādīts par viņa izmantoto leksiku, taču viņš policistu aizrādījumos nav klausījies. Savu vainu aizturētais kategoriski noliedzis, apgalvojot, ka pirms dažām dienām atbraucis no Maskavas, lai Rīgā miermīlīgi izklaidētos.

Pārkāpējs nogādāts dežūrdaļā, kur viņa izelpā pārbaudīta alkohola koncentrācija. Pārbaudē noskaidrots, ka viņš ir 2,76 promiļu reibumā. Vīrietim noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par sīko huligānismu un piemērots naudas sods 150 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!