Prokuratūra nevar uzrādīt apsūdzību par kādas mazgadīgas meitenītes ilgstošu seksuālu izmantošanu aizdomās turētajam Rinaldam Baumanim, jo viņš pa ceļam uz tiesu izbēdzis no policijas mašīnas.
Aizdomās turētais Baumanis izbēdzis no policijas pa ceļam uz tiesu, kurp viņš vests apcietinājuma piemērošanai. Prokurorei Sandrai Ņikitinai iesniegtais policijas dienesta ziņojums liecina, ka Baložu policija Baumani vedusi uz pratināšanu policijas iecirknī, lai pēc tam dotos uz tiesu lūgt viņam piemērot apcietinājumu. Policijas mašīnai apstājoties pie kāda krustojuma, Baumanis esot no tās izlēcis un iebēdzis mežā. Policija izsludinājusi Baumaņa meklēšanu.

Baumanim uzrādīta apsūdzība par vardarbīgu dzimumtieksmes apmierināšanu, ja tā izdarīta ar mazgadīgo. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem. Baumaņa krimināllietas materiālos neesot atrodamas norādes uz pārkāpumiem, ko būtu pieļāvusi nepilngadīgo lietu inspektore Evija Krūmiņa. Viņa atzina - ja šādas norādes tikšot atrastas, prokuratūra lemšot par viņas atbildību.

Rīgas rajona policija un Nepilngadīgo lietu inspekcija pagājušā gada nogalē uzsāka dienesta pārbaudi par mazgadīgas meitenes seksuālu izmantošanu un prokurora izteiktajiem pārmetumiem iecirkņa nepilngadīgo lietu inspektorei Evijai Krūmiņai. Bauskas rajona prokuratūras prokurors Džeralds Pooks ierosināja krimināllietu par kādu gadījumu, kur vīrietis ilgu laiku apmierinājis dzimumtieksmi ar 10 gadus vecu meitenīti. Lai gan lieta neatradās Pooka kompetencē, tomēr viņš nolēmis rīkoties, jo jau ilgāku laiku novērojis, ka Krūmiņa, kurai bija zināms par notiekošo, "nelikās ne zinis". Par lietas apstākļiem Pooks uzzinājis no kāda aizturētā liecībām citā lietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!