Nedēļas nogalē Rīgas Galvenās policijas pārvaldes 28.nodaļas darbinieki aizturējuši kādu 18 gadus vecu jaunieti, kurš tiek turēts aizdomās par daudzu laupīšanu izdarīšanu.
Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā apstiprināja, ka policijā patlaban ierosinātas jau septiņas krimināllietas, kurās figurē minētais jaunietis. Visticamāk, tas nebūs galējais ierosināto lietu skaits.

Policijas darbinieku rīcībā ir informācija, ka jaunietis par saviem upuriem izvēlējies nepilngadīgos.

"Strādājis" viņš pie Rīgas centra skolām - Rīgas 2.vidusskolas un Hanzas vidusskolas, kā arī Vērmaņdārzā, Bastejkalnā un citviet galvaspilsētas centrā.

Laupīšanas parasti notikušas no rīta, kad bērni devušies uz skolu. Piedraudot ar fizisku izrēķināšanos, tika atņemti mobilie tālruņi un nauda.

Pēc policijas informācijas, jaunietis darbojies kopā ar vēl diviem līdzzinātājiem, kuri katrai laupīšanas epizodei tika meklēti no jauna.

Policijas darbinieku redzeslokā aizturētais bija nonācis jau agrāk. Janvāra sākumā viņš bija aizturēts aizdomās par laupīšanu, tomēr tad tiesa nepiemēroja apcietinājumu, jo viņš bija nepilngadīgs.

Policija pieļauj, ka noziedznieks par saviem upuriem izvēlējies ne vien bērnus, bet arī sievietes, kurām tika izrautas somiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!