Pagājušajā pirmdienā, 18.aprīlī no Vecumnieku atklātā tipa cietuma aizbēdzis viens no Latvijas pazīstamākajiem noziedzniekiem Maksims Tarnopoļskis ar iesauku Makss, kurš tur izcieta sodu par dzērumā izraisīto autoavāriju, kurā bija arī upuri.
Ieslodzījumu vietu pārvaldes pārstāvis Kārlis Seržants portālu “Delfi” informēja, ka 20.aprīlī bija paredzēta administratīvās komisijas sēde, kurā plānoja lemt arī par Tarnopoļska pieļautajiem cietuma režīma pārkāpumiem, tai skaitā alkohola lietošanu.

Visticamāk, komisija lemtu par Tarnopoļska pārvietošanu no atklāta tipa cietuma uz daļēji slēgto cietumu. Taču uz komisiju viņš jau neieradās.

Ja kādam ir ziņas par Tarnopoļska atrašanās vietu, Ieslodzījumu vietu pārvalde lūdz sniegt jebkādu informāciju pa telefoniem 7208093 vai 7208136.

1997.gadā ar Pārdaugavas noziedzīgo grupējumu saistīto Tarnopoļski aizturēja Amsterdamā aizdomās par togad Holandē notikušo leģendārā Latvijas organizētās noziedzības līdera Viktora Baluļa slepkavību.

Par Baluļa slepkavību Amsterdamā aizturēja trīs cilvēkus. Aleksandru Seļivostrovu, kuram bija Latvijas pase, drīzumā atbrīvoja. Savukārt Tarnopoļskis un Oļegs Ņeļubins Holandē bija ieradušies ar Grieķijas pilsoņu pasēm. Ņeļubinu izdeva Krievijai saskaņā ar starpvalstu vienošanos. Pēc gada Maskavas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā “Matrosskaja tišina” Ņeļubins - viens no Krievijas grupējumu līderiem – tika piekauts līdz nāvei.

Tarnopoļskis Grieķijā izcieta cietumsodu par šīs valsts viltotu dokumentu izmantošanu un vēlāk atgriezās Latvijā. 2001.gadā Rīgas Latgales priekšpilsētas tiesa piesprieda Tarnopoļskim brīvības atņemšanu uz desmit gadiem par smagas autoavārijas izraisīšanu. Bez tam no Tarnopoļska tika arī piedzīti 3972 lati par labu apdrošināšanas kompānijai "BTA".

Tarnopoļska izraisītajā autoavārijā trīs cilvēki gāja bojā un trīs guva dažādus ievainojumus. Tarnopoļskis vadīja apvidus automašīnu "Mercedes– Benz G320", kas iebrauca pretējā braukšanas joslā, pa kuru Rīgas virzienā brauca trīs automašīnas: "Opel Rekord", "Ford Transit" un "Ford Scorpio".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!