Policija otrdienas rītā kādās lauku mājās Jelgavas rajona Svētes pagastā par dīzeļdegvielas zādzību no maģistrālā augstspiediena naftas produktu vada Polocka-Ventspils aizturējusi trīs vīriešus, mājās atrasta 27 tonnu tilpuma cisterna ar degvielu.
Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību departamenta vecākā speciāliste Kristīne Mežaraupe pastāstīja, ka Ekonomikas policijas pārvaldes (EPP) sadarbībā ar pretterorisma vienību "Omega" aizturētie ir mājās dzīvojošais 1969.gadā dzimušais Viktors, kā arī 1979.gadā dzimušais Sergejs un 1975.gadā dzimušais Egils. Neviens no aizturētajiem iepriekš krimināli nav sodīti.

Vīrieši pieķerti brīdī, kad degviela ne tikai sūknēta no naftas vada uz mājās paslēpto cisternu, bet no cisternas tā tālāk pildīta benzīnvedējā, acīmredzot - transportēšanai uz nelegālās realizācijas vietām, skaidroja Mežaraupe. Cisternā un automašīnā aizturēšanas brīdī kopumā bijušas aptuveni 15 tonnas dīzeļdegvielas, kuras aptuvenā vērtība ir 3,5 tūkstoši latu.

EPP redzeslokā aizturētie nonākuši aptuveni pirms mēneša, kad šai policijas struktūvienībai deleģēta pastiprināta cīņa pret degvielas zagļiem no maģistrālā naftas vada, taču likumsargu rīcībā esošā informācija ļaujot domāt, ka aizdomās turamie ar pagrīdes "biznesu" nodarbojušies jau aptuveni gadu.

Ierosināta krimināllieta pēc diviem krimināllikuma pantiem - par liela apjoma zādzību personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās un par naģistrālā naftas produktu vada tīšu bojāšanu. Krimināllikums par pirmo no šiem noziegumiem paredz brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem ar mantas konfiskāciju, bet par otru noziegumu - brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Aptuveni divus kilometrus no mājām attālā pieslēguma vieta likvidēta, konfiscētās degvielas paraugus policija nosūtījusi ekspertīzei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!