Pagājušonedēļ Policija aizdomās par sieviešu vervēšanu un nosūtīšanu seksuālai izmantošanai uz ārvalstīm aizturēja kādu Lietuvas pilsoni un viņa līdzdalībnieci, informēja policijā.
16.februārī policijas darbinieki aizdomās par sieviešu nosūtīšanu uz Vāciju seksuālai izmantošanai aizturēja kādu Lietuvas pilsoni. Minētais vīrietis tika aizturēts brīdī, kad savā automašīnā veda divas sievietes, kuras iespējams tika plānots nogādāt Vācijā.

Dienu vēlāk, 17.februārī, Daugavpilī policijas darbinieki aizdomās par līdzdalību iepriekš pieminētajā noziegumā aizturēja 1975.gadā dzimušo Natāliju S.

Šobrīd policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka Natālija S. nodarbojusies ar sieviešu vervēšanu, kuras tālāk tika nodotas līdzdalībnieka pārziņā, tāpat ir pamatotas aizdomas, ka aizturētās personas arī pagājušā gadā nosūtījušas divas personas seksuālai izmantošanai uz Vāciju.

Par minēto likumpārkāpumu ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 165.panta 2.daļas „Par personu nosūtīšanu ar tās piekrišanu uz ārvalsti seksuālai izmantošanai, ja tas izdarīts iedzīvošanās nolūkā,” kas paredz sodu ar brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Aizturētajam Lietuvas pilsonim piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, savukārt Natālijai S. – paraksts par dzīves vietas nemainīšanu. Policijas darbinieki turpina pirmstiesas izmeklēšanu ar mērķi noskaidrot minētā noziedzīgā nodarījuma līdzdalībniekus, kā arī citas iespējamās cietušās personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!