Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policijas pārvaldes darbinieki uz Latvijas-Igaunijas robežas Igaunijas iedzīvotāju automobiļa salonā atraduši aptuveni kilogramu kokaīna, portāls "Delfi" uzzināja VID.

Muitas policijas pārvaldē par notikušo sākts kriminālprocess. Vienam no abiem Igaunijas iedzīvotājiem kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

27. oktobrī Muitas policijas pārvaldes darbinieki pārbaudījuši informāciju par iespējamu narkotisko vielu kontrabandu un uz Latvijas-Igaunijas robežas muitas punktā "Ainaži" apturējuši Igaunijas reģistrētu automobili "Nissan". Automašīnā atradušies Igaunijas valstspiederīgie – 1969. gadā dzimis vīrietis un 1990. gadā dzimusi sieviete.

Muitas kontrolē automobiļa salonā muitnieki atraduši un izņēmuši aptuveni kilogramu baltas pulverveida vielas. Atrastā viela ekspertīzē klasificēta kā 821,23 grami kokaīna, informē VID.

1969. gadā dzimušajam Igaunijas nepilsonim 29. oktobrī piemērots apcietinājums.

Par notikušo Muitas policijas pārvaldē sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190. 1 panta 2. daļas - psihotropo vielu lielā apmērā prettiesiska pārvietošana pāri Latvijas robežai. Tāpat kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 253. 1 panta 3. daļas – par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu apriti.
Par psihotropu vielu prettiesisku pārvietošanu Krimināllikumā paredzētais sods ir brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Savukārt par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu apriti var sodīt ar brīvības atņemšanu no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!