Foto: DELFI

Par zādzībām no "Rīgas satiksmes" autostāvvietu apmaksas automātiem trešdien aizturēti četri vīrieši, pie kuriem tika atrasti vairāk nekā 100 lati sīknaudā. Par notikušo uzsākts kriminālprocess par zādzību un tīšas mantas bojāšanu, portālu "Delfi" informēja Valsts policija.

Trešdien ap pulksten 16:00 tika saņemta informācija, ka Rīgā, Tērbatas ielā četri aizdomīgi vīrieši rosās ap "Rīgas satiksmes" autostāvvietas apmaksas automātu. Notikuma vietā ieradās patruļpolicisti un pamanīja, ka divi vīrieši rosās gar autostāvvietas apmaksas automātu, bet mirkli vēlāk ieradās vēl divas aizdomīgas personas. Visi četri vīrieši atbilda aprakstam, par ko iepriekš tika ziņots.

Patruļdienesta policisti aizturēja visus četrus jauniešus un nogādāja Centra policijas iecirknī, un šobrīd aizturētie atrodas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Pie viena no aizturētajiem tika atrasti 30 lati sīknaudā, pie otra – 35 lati, un pie trešā tika atrasti vairāk nekā 50 lati sīknaudā. Uzsākts kriminālprocess un turpinās izmeklēšana.

Viens no aizturētajiem ir dzimis 1987. gadā, bet pārēji trīs - 1988.gadā. Visi jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā un sodīti gan par šāda veida noziegumiem, gan par laupīšanām.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess par zādzību, par ko likums paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!