Trešdien Grenctāles robežkontroles punktā aizturētais robežsargs 40 latu kukuli prasījis, lai ar kādu vieglo automašīnu kontrabandas ceļā Latvijā varētu ievest cigaretes.
Drošības policijas priekšnieka palīdze Kristīne Apse sacīja, ka, pārbaudot agrāk saņemto informāciju un veicot operatīvos pasākumus, vakar pēcpusdienā robežkontroles punktā par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un kukuļņemšanu aizturēts robežsardzes inspektors.

Robežsargs bija pieprasījis 40 latu kukuli, lai netiktu pārbaudīta vieglā automašīna, kas Latvijā mēģināja ievest cigaretes. Apse izmeklēšanas interesēs nevēlējās atklāt, cik lielu daudzumu cigarešu mēģināts ievest Latvijā.

Policija ierosinājusi krimināllietu pēc Krimināllikuma 318.panta 2.daļas - par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, ja tas darīts mantkārīgā nolūkā, un 320.panta 1.daļas - par kukuļņemšanu.

Kā informēja Valsts robežsardzes priekšnieks Gunārs Dāboliņš, robežsardzē nozīmēta dienesta pārbaude par kukuļņemšanas faktu.

Dāboliņš stāstīja, ka jau iepriekš bijusi informācija par šo robežsargu, ka viņš godīgi nepilda savus pienākumus, tādēļ dienesta vadība nolēma inscenēt kukuļa piedāvāšanu, no kā robežsargs arī neatteicās. Tūlīt pēc tam viņš tika aizturēts un patlaban atrodas Drošības policijā.

Valsts robežsardze desmit dienu laikā izvērtēs visus apstākļus, kādos tas varēja notikt. Dienesta pārbaudē tiks izvērtēta gan Jelgavas pārvaldes Grenctāles robežkontroles punkta priekšnieka Maigoņa Staļgevica atbilstība amatam, gan arī citu amatpersonu rīcība. Pārbaudē vērtēs dienesta organizāciju, katra cilvēka lomu šajā robežkontroles punktā utt.

Aizturētais robežsargs uz dienesta pārbaudes laiku no amata pienākumu pildīšanas ir atstādināts. Dāboliņš uzsvēra, ka līdz tiesas spriedumam šo personu nevar pavisam atlaist no darba, jo tikai tiesa var atzīt kādu par vainīgu vai attaisnot. Ja tiesa atzīs, ka robežsargs ir vainīgs, darba algu par to laiku viņš nesaņems, skaidroja robežsardzes priekšnieks.

Kā sacīja Valsts Robežsardzes Preses un sabiedrisko attiecību departamenta priekšniece Dace Ūdre, vakar aizturētais robežsargs robežsardzē strādājis jau vairāk nekā piecus gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!