Aizdomās par Romas katoļu draudzes kapu apgānīšanu Daugavpils rajona Kalupes pagasta Baltaču sādžā policija 13.septembrī aizturēja četrus šī pagasta iedzīvotājus, informēja Daugavpils rajona policijas pārvaldes preses sekretāre Anna Znotiņa.
16.septembrī visiem aizturētajiem - 1984.gadā dzimušajam Vasīlijam I., 1976.gadā dzimušajam, agrāk par izvarošanas mēģinājumu tiesātajam Pāvelam I., 1980.gadā dzimušajam Aleksejam I. un 1977.gadā dzimušajam Anatolijam I. - tika piemērots drošības līdzeklis - arests. Motivējot savu rīcību, aizturētie atzina, ka kapu demolēšanas brīdī viņi esot atradušies ļoti stiprā alkohola reibumā un neesot apzinājušies, ko dara, teica Znotiņa.

Kalupes pagasta padomes priekšsēdētājs Aivars Raščevskis, pastāstīja, ka visi aizturētie ir brāļi no vienas ģimenes. Viņi nekur nav strādājuši un līdzekļus pelnījuši dažādos gadījuma darbos, pārtikuši no piemājas saimniecībā izaudzētās ražas. Visiem aizturētajiem ir pamatizglītība. Ģimenē regulāri ir ticis lietots alkohols, reizēm tā iespaidā attiecību skaidrošana notikusi ar fiziskā spēka palīdzību.

Kā norādīja Znotiņa, šī nozieguma izmeklēšanu un vainīgo personu aizturēšanu veica speciāla ar Daugavpils policijas pārvaldes priekšnieka Imanta Bekeša pavēli izveidota operatīvā grupa, kuru vadīja Drošības policijas priekšnieks Viktors Garevičs-Jurevičs. Operatīvajā grupā darbojās arī Daugavpils Kriminālpolicijas priekšnieka vietnieks Jānis Tukišs, Daugavpils 9.policijas iecirkņa priekšnieks Antons Ģipters un citi augsti kvalificēti speciālisti.

Jau ziņots, ka par notikušo ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 228.panta 2.daļas par kapu apgānīšanu. Par šādu vandālisma aktu pastāvošā likumdošana vainīgajām personām paredz brīvības atņemšanu līdz 8 gadiem vai naudas sodu līdz 150 minimālajām darba algām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!