Policija jūnija beigās Rīgā aizturējusi narkotiku izplatītāju grupu, kas darbojusies dažādās vietās Rīgā, tostarp arī Sporta pils apkārtnē, informēja Valsts policijas preses centrs. Pie aizturētajiem un viņu dzīvesvietās atrastas daudz narkotisko un psihotropo vielu.
Uz aizdomu pamata par narkotiku izplatīšanu policija aizturējusi 1978.gadā dzimušo Margotu, 1979.gadā dzimušo Didzi un 1966.gadā dzimušo Andreju. Pie viena no viņiem aizturēšanas brīdī atrasti vairāk nekā 48 grami amfetamīna. Par narkotiku izplatīšanu vairumā aizturēts 1970.gadā dzimušais Oskars, kā arī 1966.gadā dzimušais Sergejs, kurš šīs vielas iegādājās. Visām aizturētajām personām piemērots apcietinājums.

Policija informē, ka aizdomās turētie dažādās vietās Rīgā, tajā skaitā Sporta pils rajonā, nodarbojās ar sintētisko narkotisko vielu izplatīšanu plašam interesentu lokam. Pārbaudot aizdomās turētos, kā arī kratīšanā kādā dzīvoklī Zirņu ielā, policija atradusi vēl 70 gramu amfetamīna, 125 tabletes MDMA, 0,39 gramus MDMA pulvera, 3,57 gramus marihuānas, 0,37 gramus hašiša, 89 "extazy" tabletes un 14 gramus nātrija oksibutirāta. Policija norāda, ka izplatītāji "bija padomājuši arī par kaitīgo vielu izskatu, jo vairumam no tām bija visai glīti noformēts iepakojums".

Preses centrs informē, ka ierosināta krimināllieta par sevišķi bīstamu narkotisko un psihotropo vielu glabāšanu un neatļautu realizāciju, ja to izdarījusi personu grupa. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no astoņiem līdz piecpadsmit gadiem ar vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!