Foto: DELFI

Aizvadītajā diennaktī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) slimnīcā nogādājis sešus vīriešus, kuriem konstatēta ķermeņa atdzišana, informēja dienesta Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.


Ar ķermeņa atdzišanu Kurzemē slimnīcā nogādāts kāds 46 gadus vecs vīrietis, kurš tika atrasts savā mājoklī guļam uz grīdas. Nav zināms, kā viņš guvis ķermeņa atdzišanu. Savukārt Zemgalē slimnīcā nogādāts 61 gadu vecs vīrietis, kurš gulējis ārā uz soliņa.

Rīgā ar ķermeņa atdzišanu slimnīcā nogādāti divi vīrieši, kuri atrasti guļam uz ielas. Latgalē sniegā gulējis 60 gadus vecs vīrietis, kuram, visticamāk, citas saslimšanas dēļ palicis slikti. Tāpat šajā reģionā ar ķermeņa atdzišanu slimnīcā nogādāts vasarnīcas rajonā sniegā guļam atrasts 52 gadus vecs vīrietis, kurš guvis arī plaukstas apsaldējumu.

Savukārt slīdot un krītot uz slidenajām ielām, aizvadītajā diennaktī traumas guvuši četri cilvēki, no kuriem visvairāk - trīs - tieši Rīgā. Galvaspilsētā 31 gadu vecs vīrietis guvis kājas un potītes lūzumu, bet 50 un 58 gadus vecas sievietes guvušas rokas lūzumus. Tikmēr Latgalē 61 gadu veca sieviete guvusi kājas lūzumu.

Vidzemē kāda sieviete kritusi slēpošanas trasē un guvusi augšdelma lūzumu.

Aizvadītajā diennaktī kopumā Neatliekamās medicīnas palīdzības dienesta brigādes devās uz 1397 izsaukumiem, no tiem 223 gadījumos bijušas dažāda veida traumas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!