Foto: LETA
Aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 104 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 11 cilvēki, bet divi gājuši bojā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā (VP).

Viens bojā gājušais reģistrēts Vidzemes reģionā, bet otrs – Kurzemes.

Kā portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ilze Bukša, 29.martā pulksten 7.10 Limbažu novada Skultes pagastā, autoceļa Rīga-Ainaži 41. kilometrā, krustojumā ar ceļu Dūči-Limbaži, notika divu transportlīdzekļu sadursme.

Sākotnējā informācija liecina, ka automašīnas "Nissan Note" vadītājs pirms krustojuma nebija pietiekami uzmanīgs un neizpildīja ceļu zīmes "Dodiet ceļu" prasības, tādējādi izraisīja sadursmi ar smago automašīnu "Mercedes Benz".

Ceļu satiksmes negadījuma rezultātā gāja bojā automašīnas pasažieris, 1958. gadā dzimis vīrietis, bet automašīnas vadītājs un cits pasažieris ar traumām nogādāti medicīnas iestādē.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess, policija turpina lietas apstākļu izmeklēšanu.

Starp aizvadītajā diennaktī negadījumos cietušajiem ir viens velosipēdists un viens gājējs.

Tāpat pieķerti desmit šoferi, kas pie stūres sēdušies alkohola reibumā, bet pieci autovadītāji sodīti par agresīvu braukšanu. Turpretim par ātruma pārsniegšanu sastādīti 189 protokoli.

Latvijā arī reģistrētas divas automašīnu un divas velosipēdu zādzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!