Foto: stock.xchng
Anglijā skolas ēdnīcā šonedēļ smagi piekauts zēns no Latvijas, un viens no uzbrucējiem kliedzis: "Brauc atpakaļ uz Krieviju!"

Kā ziņo portāls "Liverpoolecho", zēnam uzbrucis kāds vecāks skolnieks, kad latvietis vēlējies nopirkt pusdienas Hilsaidas vidusskolā Būtlā, kas atrodas Mērsisaidas grāfistē.

Portāls "Liverpooolecho" raksta, ka piekautais ir 12 gadus vecs, savukārt, pēc Lielbritānijas policijas ziņām, viņa vecums ir 13 gadi.

Uzbrucējs zēnam iesitis pa galvu, atstājot viņu gandrīz bezsamaņā. Sitieni turpinājušies, kad cietušais jau atradies uz grīdas un mēģinājis aizsargāties, vēsta "Liverpoolecho".

Par notikušo policija sākusi izmeklēšanu.

Slimnīcā zēns žurnālistiem pastāstījis, ka, paņēmis pusdienas un domājis doties uz spēļu laukumu, bet kāds vecāks skolnieks pienācis un teicis, ka viņš esot aprunājis viņu, kam sekojis sitiens.

Pēc tam, kad latvietis lūdzis likt viņu mierā un pagrūdis uzbrucēju, viņš turpinājis sist spēcīgāk un straujāk. "Viņš man iesita 17 reižu," stāstījis cietušais, piebilstot, ka uzbrucējs pazudis, kad ēdnīcā ieradušies skolotāji. "Viņš man uzbruka, jo domāja, ka es par viņu kaut ko esmu teicis skolotājiem," paskaidrojis zēns.

Cietušais atcerējies, ka kāds no skolēnu pūļa, kas sapulcējies ap kautiņa vietu, kliedzis: "Brauc atpakaļ uz Krieviju, neģēli!"

Zēnam pēc uzbrukuma ir regulāras galvassāpes, kā arī skrāpējumi un nobrāzumi un pieres, deguna, rokām un muguras, raksta "Liverpoolecho". Viņš atzinis, ka būs jāatgriežas skolā jau šonedēļ, jo gaidāmi eksāmeni, lai gan viņš nevēloties atgriezties.

Cietušā māte, kurai ir arī gadu un divus mēnešus veca meita, stāstījusi, ka ar ģimeni Būtlā dzīvojot jau sešus gadus. Lielbritānijā ģimene ieradusies, lai meklētu labākas darba iespējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!