Foto: Valsts polcija
Naktī uz ceturtdienu, 4. novembri, Valsts policijas (VP) likumsargi Priekulē apturēja automašīnu "Subaru" un konstatēja, ka jaunietis to vadījis, būdams 2,32 promiļu reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. 20 gadus vecais jaunietis par līdzīgiem noziegumiem sodīts otrdien, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Likumsargi konstatēja, ka automašīnai nebija neviena no noteiktajām numura zīmēm, nebija veikta īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana un noteiktajā termiņā nebija veikta arī valsts tehniskā apskate.

Ņemot vērā to, ka jaunietis pārvietojās laikā, kad valstī ir noteikti stingri pārvietošanās ierobežojumi, ir arī uzsākts administratīvais process par mājsēdes neievērošanu un piemērots sods – 1500 eiro.

Šoreiz par visiem pārkāpumiem viņam piemērotais naudas sods sasniedz 1740 eiro.

Jaunietis tika aizturēts un nogādāts īslaicīgās aizturēšanas vietā Liepājā, VP Kurzemes reģiona pārvaldes ēkā.

Par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē un bez tiesībām, ir uzsākts kriminālprocess.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Kā vēlāk informēja policija, automašīnā atradās vēl cita persona – 18 gadīgs jaunietis, kurš iepriekš nonācis policijas redzeslokā par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē un bez tiesībām. Jaunietis bija meklēšanā par iepriekšminēto pārkāpumu, kā rezultātā tika aizturēts un nogādāts ieslodzījuma vietā. Ņemot vērā to, ka arī viņš mājsēdes laikā atradās ārpus dzīvesvietas, viņam tika piemērots naudas sods par mājsēdes neievērošanu – 500 eiro.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka šim jaunietim 2. novembrī tika piemērots naudas sods 3000 eiro apmērā par sešiem Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

VP atgādina, ka šādas darbības ir krimināli un administratīvi sodāmas. "Ja citi jau pēc viena soda saņemšanas, savu kļūdu ir sapratuši, tad diemžēl šis jaunietis meklē arvien jaunas iespējas, lai pārkāptu likumu un tas nav pieļaujami," informē policijas pārstāve Madara Šeršņova.

Kā informē policija, jaunietim piemērotais naudas sods pilnā apmērā jāsamaksā ne vēlāk kā viena mēneša laikā no dienas, kad stājies spēkā nolēmums par sodu, taču no lēmuma saņemšanas personai desmit darba dienu laikā ir tiesības lēmumu pārsūdzēt.

Tāpat personai ir tiesības desmit dienu laikā lūgt sadalīt summu pa vairākiem maksājumiem, kuru maksimālais termiņš ir seši mēneši – šādā gadījumā maksājums sadalās sešās vienādās daļās. Ja persona nepilda šo apmaksas termiņu, VP pirms informācijas nodošanas piespiedu piedziņai, izsūta personai atgādinājumu, taču ja persona tomēr nesamaksā, tad informācija tiek sūtīta tiesu izpildītājam piespiedu piedziņai.

Valsts policija aicina ziņot, ja esat aculiecinieki likumpārkāpumiem, vai jums ir aizdomas, ka šoferis pie stūres ir sēdies alkohola vai citu apreibinošo vielu ietekmē. Zvanīt var Valsts policijai pa tālruņa numuru 110 jebkurā diennakts laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!