Foto: LETA
Pagājušajā naktī komandantstundas laikā fiksēti ne tikai gadījumi, kad personas atradās ārpus savas dzīves vietas bez attaisnojoša iemesla, bet arī vairāki cilvēki bija sēdušies pie stūres alkohola reibumā, turklāt bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, informēja Valsts policijā.

Baldones novadā ap plkst.1.30 policisti patrulēšanas laikā apturēja automašīnu "BMW". Pārbaudot šofera identitāti, tika noskaidrots, ka viņam nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību. Turklāt viņš bija 0,94 promiļu stiprā alkohola reibumā. Pret autovadītāju sākts kriminālprocess par braukšanu reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, bet par ārkārtējā situācijā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu sākts arī administratīvais process.

Savukārt Ogres novadā ap plkst.3 fiksēta pārvietojamies kāda "Volkswagen Passat" automašīna. Brīdī, kad automašīnas vadītājs iebrauca degvielas uzpildes stacijā, Zemessardzes pārstāvji piegāja pie vadītāja, lai noskaidrotu viņa identitāti un pārvietošanās iemeslu. Ņemot vēra, ka autovadītājs šķita alkohola reibumā, tika piesaistīta arī Valsts policija.

Likumsargi noskaidroja, ka spēkratu vadīja kāds vīrietis, kuram nebija transportlīdzekļa vadīšanas tiesību, kā arī viņa izelpā konstatētas aptuveni 1,11 promiles alkohola. Tāpat spēkratam nebija atbilstošas numurzīmes, kā arī noteiktā kārtībā nebija veikta valsts tehniskā apskate. Autovadītājam nāksies atbildēt gan par šiem pārkāpumiem, gan par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā un bez tiesībām. Ņemot vērā, ka vīrietis pārvietošanās aizlieguma laikā brauca bez attaisnojoša iemesla, viņam piemērots arī 700 eiro naudas sods par mājsēdes neievērošanu.

Cēsu novadā pēc plkst.22 apturēts transportlīdzeklis "Volkswagen Golf", kurā brauca trīs cilvēku kompānija. Autovadītājam nebija transportlīdzekļa vadīšanas tiesības, turklāt viņš bija 0,69 promiļu reibumā. Pret autovadītāju sākts kriminālprocess par braukšanu reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Tāpat viņam piemērots 30 eiro liels naudas sods par komandantstundas neievērošanu un 30 eiro sods par pulcēšanos. Arī abiem pasažieriem gan par pulcēšanās ierobežojumu pārkāpumu, gan par komandantstundas neievērošanu par katru pārkāpumu piemērots sods 20 eiro apmērā.

Savukārt Ķekavas novadā aizvadītajā naktī kāda persona nepakļāvās likumsargu likumīgajām prasībām un izrādīja agresivitāti, bojājot policijas transportlīdzekli.

Komandantstundas kontroles laikā no sestdienas uz svētdienu Valsts policija sadarbībā ar pašvaldību policijām, Valsts robežsardzi un Zemessardzi kopumā pārbaudīja 3333 personas.

Lielākoties iedzīvotāji uz ielas atradās attaisnojošu iemeslu dēļ un 2592 gadījumos bija aizpildījuši pašapliecinājumus.

Savukārt 456 gadījumos personām tika doti preventīvie norādījumi, nepiemērojot sodu, bet 264 gadījumos par ārkārtējās situācijas laikā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu sākti administratīvā pārkāpuma procesi. Tāpat sagatavoti 87 ziņojumi administratīvā pārkāpuma procesa sākšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!