Foto: Pixabay
Likumsargi otrdien, 2. februārī, Rīgā aizturējuši Alžīrijas pilsoni, kurš kafejnīcā kādam Latvijā dzīvojošam Ķīnas pilsonim no virsdrēbēm nozadzis naudas maku ar aptuveni 2300 eiro, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Otrdien ap pulksten 21:00 Rīgas Centra iecirkņa policisti saņēmuši izsaukumu uz Tirgoņu ielu, kur notverts kāds vīrietis, kurš kafejnīcā apzadzis citu vīrieti. Policisti notikuma vietā uzzinājuši, ka Alžīrijas pilsonis, kurš ieradies Latvijā atpūsties, apmeklējis kādu kafejnīcu Vecrīgā, Tirgoņu ielā.

Atpūtnieks kafejnīcā piegājis pie apģērbu pakaramā un no kādas personas atstātajām virsdrēbēm izvilcis naudas maku. To pamanījis jakas īpašnieks - Latvijā dzīvojošs Ķīnas pilsonis.
Pēc zādzības ļaundaris meties bēgt, taču maka īpašnieks skrējis viņam pakaļ un pa ceļam izsaucis policiju.

Notikuma vietā ieradušies Speciālā uzdevuma bataljona policisti, kuri Kronvalda bulvāra un Muitas ielas krustojumā aizturējuši 1986. gadā dzimušo vīrieti un nogādāja Rīgas Centra iecirknī.

Cietušais policistiem norādījis, ka nozagtajā naudas makā atradušies aptuveni 2300 eiro. Patlaban policija skaidro maka atrašanās vietu, jo aizturētais to bēgšanas laikā bija izmetis.

Par zādzību sākts kriminālprocess. Par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!