Valsts policija sadarbībā ar Ventspils Pašvaldības policiju aizturējusi kādu astoņus gadus vecu zēnu, kurš pa telefonu pirmdien informējis policiju par spridzekli, kas it kā esot novietots pie Ventspils pasta ēkas, informēja Ventspils policijas pārvaldes preses sekretāre Dzidra Šķute.
Policijas dežurants, kurš saņēmis ziņojumu no zēna, ar viņu runājis tik ilgi, kamēr Pašvaldības policijas patruļa mazgadīgo draudētāju aizturēja kādā taksofona būdiņā ar klausuli rokā.

Vecāku klātbūtnē zēns sniedzis policijai paskaidrojumus par notikušo. Pēc Šķutes teiktā, patlaban policijas noskaidro, vai zēns pats izdomājis ziņot par it kā ievietotu spridzekli vai viņu kāds ir pamudinājis to darīt. Šķute pieļāva iespēju, ka pēdējo nedēļu laikā masu medijos bieži minētā pasaules terorisma tēma var ietekmēt bērnus uz šādu rīcību - ziņot par viltus spridzekļiem.

Aptuveni mēnesi, ar pāris dienu regularitāti, Ventspils policijai nākas saņemt izsaukumus uz dažādām Ventspils skolām par tajās it kā ievietotiem spridzekļiem. Pēdējais šāds izsaukums saņemts vakar.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!