Vienam no sutenerisma atbalstīšanā apsūdzētajiem Liepājas policistiem pierādījumu trūkuma dēļ atcelta apsūdzība un viņš krimināllietā piedalīsies tikai kā liecinieks, informē Kurzemes apgabaltiesas virsprokurors Andris Mikuļskis.
Apsūdzība atcelta Liepājas kriminālpolicijas darbiniekam 1974.gadā dzimušajam Jānim Ķ. un viņš atbrīvots no apcietinājuma. Savukārt bijušajam Narkotiku apkarošanas biroja (NAB) Kurzemes reģionālās nodaļas sevišķi svarīgu lietu inspektoram 1970.gadā dzimušajam Guntaram J. mainīts drošības līdzeklis - apcietinājums pret parakstu par dzīvesvietas nemainīšanu.

Bijušais NAB Kurzemes reģionālās nodaļas darbinieks tika apsūdzēts par atkārtotu kukuļņemšanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

Kā amatpersona, kuras dienesta pienākumos ietilpusi sutenerisma apkarošana, viņš pieprasījis no sutenera, kā arī no citām ar sutenerismu saistītām personām naudu un citas materiālas vērtības par savu tiešo dienesta pienākumu nepildīšanu.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka Guntars J. ilgākā laika posmā saņēmis kukuļus vairāk nekā 1600 latu vērtībā, kā arī izmantojis bezmaksas intīmpakalpojumus. Savukārt Jānis Ķ. aizturēts par sutenerisma atbalstīšanu.

Policijas darbinieku līdzdalību sutenerisma atbalstīšanā atklāja saistībā ar pēdējo Liepājā ierosināto krimināllietu par sutenerismu, kad tika aizturēts intīmkluba "Afrodīte" suteners Jānis S. Abi apsūdzētie savu vainu neatzīst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!