Muitnieki svētdien Liepājas ostā kādā automašīnā atklājuši astoņus kilogramus nedeklarētu zelta juvelierizstrādājumu, informēja Valsts ieņēmumu dienesta Komunikāciju nodaļas vecākā referente Meldra Jakovļeva.
No Rostokas pienākušā prāmja transportlīdzekļu muitas kontroles laikā muitnieki kādas automašīnas salonā pamanīja divas apjomīgas ceļasomas. Krievijas pilsonim, kurš automašīnu tranzītā transportēja no Vācijas uz Krieviju un iepriekš mutiski bija apliecinājis, ka nekādas deklarējamas preces nepārvadā, tika palūgts uzrādīt somu saturu.

Tajās atradās vairāki rūpīgi iesaiņoti vīstokļi, kuros rentgena caurskates laikā muitnieki pamanīja blīva materiāla priekšmetus. Pēc vīstokļu atvēršanas muitnieki atklāja, ka tajos atrodas 8,04 kilogrami dzeltena metāla juvelierizstrādājumu.

Ekspertīzē tika noskaidrots, ka muitnieku atklātajos un muitā neuzrādītajos iepakojumos atklātie juvelierizstrādājumi izgatavoti no augstvērtīga zelta. Krievijas pilsonim par muitas noteikumu pārkāpumu sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols. Muita turpina lietas apstākļu noskaidrošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!