Foto: F64

Finanšu policija kāda uzņēmuma noliktavā Kurzemē atradusi gandrīz 22 tonnas dažādas gaļas produkcijas vairāk kā 30 tūkstošu latu vērtībā bez piegādi apliecinošiem pavaddokumentiem, informē Valsts ieņēmumu dienests.

Par pārkāpumu uzņēmumam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par preču uzglabāšanu vai pārvietošanu bez preču pavadzīmēm vai pavaddokumentiem, par ko juridiskajām personām draud sods līdz pat 3000 latu.

13.janvārī Finanšu policija pārbaudīja kāda Kurzemes reģiona gaļas pārstrādes ceha grāmatvedības dokumentus. Pārbaudes brīdī šī uzņēmuma noliktavā – saldētavā atradās atradās 21 978 kilogrami saldētas cūkgaļas 31 371,40 latu vērtībā.

Iepazīstoties ar uzrādītajiem grāmatvedības dokumentiem, izmeklētāji konstatēja, ka 2011.gada 19.decembrī un 2012.gada 1.janvārī pārbaudāmajam uzņēmumam ir piegādāti 21 892,50 kilogrami un 21 978 kilogrami saldētas cūkgaļas bez pavadzīmēm, kas atbilstu Latvijas likumdošanā noteiktajām prasībām. To vietā uzņēmuma darbinieki izmeklētājiem uzrādīja preču pavadzīmes – rēķinus bez abu darījuma dalībnieku pārstāvju parakstiem, kā arī starptautisko kravu pārvadājumu pavadzīmes, kur kravas saņēmēja - kāda Ungārijas uzņēmuma vietā – bija parakstījies jau iepriekšminētā Latvijas gaļas pārstrādes ceha darbinieks.

Tā kā šie dokumenti nekādā veidā nepamato vairāk kā 43 tonnu saldētas cūkgaļas piegādi gaļas pārstrādes ceham Latvijā, kura noliktavā tā šobrīd atrodas, pirmdien uzņēmumam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols saskaņā, bet gaļa pārgājusi Finanšu policijas valdījumā iespējamās konfiskācijas nodrošināšanai

Līdz administratīvās lietas izskatīšanai plašāka informācija netiek sniegta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!