Foto: DELFI
Pirmdien, 18.maijā, kādā Papīrfabrikas ciemata īpašumā tā bijušais īpašnieks, nevēloties ielaist jauno saimnieku, ieslēdzies mājoklī un aizdedzinājis drēbes, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Policija norāda, ka vīrietis nevēlējies ielaist mājā jauno īpašnieku, tādēļ izraisījis ugunsgrēku.

Starp īpašuma iepriekšējo un jauno saimnieku bija izcēlies strīds par īpašuma tiesībām, tādēļ 18.maijā Teikas iecirknis nodrošinājis sabiedrisko kārtību mirklī, kad tiesu izpildītājs Papīrfabrikas ciemata īpašumā ievedis jauno īpašnieku.

Tomēr īpašumā tajā brīdī vēl atradies iepriekšējais mājokļa saimnieks. Viņš atteicies ielaist jauno īpašnieku.

Vīrietis bija ieslēdzies mājā un aizdedzinājis drēbes. Pēcāk liesmas skārušas arī tapetes. Konstatējot aizdegšanos, policijas darbinieki uzlauzuši durvis un pašu spēkiem nodzēsuši uguni. Drošības nolūkos policija izsaukusi arī ugunsdzēsējus. Valsts ugunsdzes;ibas un glābšanas dienesta speciālisti pārliecinājušies, ka liesmas patiešām ir nodzēstas un nedraud jauna ugunsnelaime.

Pēc uguns nodzēšanas policisti aizturējuši 1958.gadā dzimušo vīrieti, kurš bija atradies mājā. Pret vīrieti policijā sākts kriminālprocess par mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu. Vīrietim par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!