Aizvadītajā nedēļā Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde (ONAP) sadarbībā ar VID Muitas kriminālpārvaldi atsavināja vairāk nekā kilogramu heroīna, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja pārstāve Sintija Virse.
3.martā, Rīgā, Biķernieku ielā ONAP sadarbībā ar VID Muitas kriminālpārvaldi aizdomās par narkotisko vielu realizāciju aizturēja divus agrāk nesodītus vīriešus.

Policisti pie aizturētajām personām, kā arī sankcionētu kratīšanu laikā viņu dzīvesvietās, atrada un atsavināja 1,5 kilogramus heroīna un 79 gramus kokaīna. Atsavināto narkotisko vielu vērtība nelegālajā apritē sasniedz aptuveni 125 000 latus un pēdējo gadu laikā ir lielākais heroīna daudzums, kas atsavināts vienā reizē.

Vienai no aizturētajām personām piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, savukārt otrai aizturētajai personai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Par minēto faktu uzsākts kriminālprocess par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā, ja to izdarījusi organizēta grupa vai ja tās izdarītas ar narkotiskajām vielām vai psihotropajām vielām lielā apmērā. Likums par šādu noziegumu paredz sodu ar brīvības atņemšana uz laiku no astoņiem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

ONAP turpina pirmstiesas izmeklēšana, lai noskaidrotu citus iespējamos noziedzīgos nodarījumus, ko izdarījušas aizturētās personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!